Bådsmandsstræde
Miltær kaserne. Der har været militær kaserne i Bådsmandstræde fra 1836 til 1968. En del af de bygninger som lå på området er i dag fredet. På Voldterrænnet var der bl.a. krudthuse og andre småhuse. Tyskerne angreb kasernen i 1943 og besatte området med hen ved 200 mand. Det hele blev lukket ned i 1968 og hæren afviklede i perioden 1968 - 1971 området. I eftersommeren 1971 blev den gamle kaserne besat af det vi nutiden kender som Christiania.
Et nyt plankeværk er tilføjet gadebilledet i 2005

På det sidste stykke ned mod Christianshavns Voldgade er Bådsmandsstræde i dag afspærret for derved at skærme ældreboligerne og Anna Wulfs børnehave for den voldsomme Christiania trafik.

Vinteren 2006

Nobels fabrik i dag en del af Christianshavns Gymnasium

AKB i Prinsessegade

Nobels fabrik i baggrunden og AKBs almene boliger i Prinsessegade. AKB og KAB er i dag fusioneret.

CIK og th. ældreboligerne i Bådsmandsstræde.

Vejstykket ned mod kanalen.

I bunden før kanalen til højre Orlogsmuseet.

Fra urolighederne omkring Cigarkassen.

Normaltilstanden en sommerdag i 00'erne

Bådsmandsstræde Kaserne
Først i 1800-tallet var området øst for Bådsmandsstræde vådt, sumpet og ubebygget. Efterhånden blev dele af det tørlagt og brugt som øvelsesplads for borgervæbningen. I 1831 fødtes ideen om en artillerikaserne på arealet, og et par år senere fremlagde Landmilitæretaten tegninger til et stort kaserneanlæg. I november 1836 kunne 1ste Artilleriregiments Kaserne - Bådsmandsstræde Kaserne - tages i brug. Kaserneanlægget blev opført i gule sten. Hovedfløjen (Fredens Ark), hvoraf kun godt halvdelen blev opført, blev placeret vinkelret på Bådsmandsstræde.
Kasernearealet var på dette tidspunkt ikke større end trekanten mellem nuværende Fredens Ark, Pusherstreet og volden. Siden blev kasernearealet udvidet og udbygget i flere omgange. I de næste 135 år skete der en lang række ændringer af og tilføjelser til det militære anlæg. Da voldene mistede deres forsvarsmæssige betydning byggede forsvaret af pladsmangel inden for voldene magasin og andre brugsbygninger både på og foran voldene.
Christianshavns Vold syd for Torvegade blev opgivet som militært område i 1916 og omdannet til kommunal park. Volden nord for Torvegade indtil Bådsmandsstrædes Kaserne blev overdraget til Københavns Kommune i 1961 og åbnet for offentligheden. Forsvaret afviklede kasernen og ammunitionsarsenalet i perioden 1967-1971. Kilde : Slotte og Kulturejendomme.

Bådsmandsstræde fortsætter på den anden side af kanalen, hvor den munder ud i Stradgade.
Tilbage til lirekassen