Lynetten

Margretheholmen Havn

Sejlklubben Lynetten er stiftet i 1975 med plads til mere end 700 både. I dag er den et historisk klenodie og en integreret del af Christianshavns selvforståelse Nu risikerer den at forsvinde som følge af Lynetteholmen skal bygges.

Sejlklubben, nabo til det nedlagte skibsværft B&Wer bygget af sejlklubbens medlemmer gennem de forgangne  40 år, og hører til blandt bydelens mere anonyme steder.

Nu vil By og Havn sløjfe Margretheholm Havn , fordi der skal køres jord ud til Lynetteholmen.

Bådejer Klaus Schlichter og de øvrige medlemmer i sejlklubben er blevet tilbudt et område ved Prøvestenen, men ved endnu ikke, om de i så fald selv skal betale for etablering. I sejklubbens aftale med kommunen, står der, at de selv skal betale for en eventuel nedrivning.

I 2014 overtog folkene bag Couloir, Bistroen på  Lynetten, hvor de ønsker at skabe en lille perle med god mad, hygge og smuk udsigt. Udsigten afhænger dog af hvilken vej man kigger, og spisestedets skibsfront er vist ikke en tilfældighed. I 2021 har By & Havn måske ryddet hele området, og hvilken indflydelse mon det kan risikere at få på Reffen.dk, som i forvejen er lukket om vinteren

I forlængelse af denne uventede udvikling, hvor By & Havn nærmest tromler det København vi kender ned, vil vi finde flere billeder frem fra havnen.

Se også artiklen på Berlingske – Se TV2 Lorry

Christianshavn en bydel i forandring