Politiske Kandestøbere

Kommunevalget 2017

Visionerne for København forbliver de samme. Mere metro, mere beton, nu i højden, og flere events. Flere cykelstier til flere cyklister ind i byen, og færre og dyrere p-pladser til bilister, som skal ud af byen. Familier med børn må sammen med de de ældre klare sig som de bedst kan i denne Distortion singlekultur.

Den gennemkørende trafik til Amager skal presses ud på omegnens vejnet, og en Havnetunnel har lange udsigter. Byens ansigt, en lokal identitet i bydelene, og flere grønne og rekreative områder, risikerer at blive nedprioriteret yderligere. Det ligner mere af det samme.

Byens integration og beskæftigelsesindsats vil hverken S, EL eller Alternativet have, mens Venstre gerne påtager sig byens måske vanskeligste opgave. Det er grotesk.

På boligområdet er der desværre bred enighed om at se bort fra familieboliger for at vende tilbage til flere et- og toværelses. Mere individualitet,  mere Ørestad med mindre boliger, og samtidig mindre livskvalitet. Det vil sikkert afspejle sig i den næste kommuneplan.

Det var det valg, et af de mere kedelige af slagsen. I København blev stemmeprocenten på 61,9%.  på landsplan over 70%. S gik i København tilbage fra 27,8% til 27,3%. Alternativet gik frem fra 0 til + 10,5%, de får 6 mandater, og bytter borgmesterplads med DF. Andre borgmestre flytter lidt rundt. Ikke meget at skrive hjem om.

Alternativet ville alligevel ikke have Kultur og Fritid, men Kultur er vigtigere end integration, så de fastholder deres valg. De som vælger som nummer 1 – 2 – 3 – 4 vil ikke overlade Integration og Beskæftigelse til Venstre, sagde de, men de gør det alligevel. Præcis som det var fremme i valgkampen, hvor EL gjorde sig til fortaler for borgere på overførsel hos Lars Trier, men undervejs  blev anklaget af medarbejderne for at være totalt fraværende i praksis. De vil ikke have beskidte hænder!

Tidligere valg

Borgmesterposterne i 2018 – 22 er fordelt på denne måde :

  1. Socialdemokratiet er tildelt Overborgmesterposten. En pagt på valgnatten mellem partierne sikrer S rollen.
  2. Enhedslisten vælger som nummer to (og har igen valgt TMF)
  3. Socialdemokratiet som nummer tre (Børn og Ungdom)
  4. Alternativet som nummer fire (Kultur og Fritid)
  5. Venstre som nummer fem (Integration og Beskæftigelse)
  6. Radikale Venstre som nummer  seks (Social)
  7. SF som nummer syv (Sundhed og omsorg)

I København gik V ellers tilbage fra 11,1% til 7,8%, og er eneste borgerlige parti med en borgmesterpost. Nu ser det ud til, at det er Venstre som skal gøre arbejdet i en rød by, hvilket har påkaldt sig stor opmærksomhed. EL og Alternativet forsvarer sig med, at de er repræsenteret i udvalg, så det ligner et par borgmestre med et magelighedsproblem.

Stemmeresultat minus de spøjse i Hal C – KMD  :

1.845 +232
623 -44
567 -9
1.609 -93
799
Blanke stemmer: 84 4
Ugyldige stemmer: 14 -1
I alt gyldige stemmer: 7.195 809
I alt afgivne stemmer: 7.293 81
Optalte stemmer : 10.786 er stemmeberettigede i Hal C.  7.293 stemte. Stemmeprocent 67,61%
Den helt store taber på landsplan blev DF

Lars Lykke udtaler på valgaftenen, at valget er gået godt selv om Venstre har mistet 79 pladser på landsplan,  men sådan er det når man tager ansvar, siger han. Spørgsmålet, om Venstre har udspillet sin rolle i landspolitik, begynder at rumle.

På selve valgdagen den 21. november skriver Søren Pind i b.dk, at Anna Mee’s afgang var tilrettelagt af Frank Jensen.

Den lokale spidskandidat borgmester Anna Mee Allerslev fra de Radikale blev det første offer i kampen om magten på Rådhuset. Læs historien på tagget kommunevalg. Valgavisen 2017 : Brug tagget Kommunevalg

 

Skriv et svar

Christianshavn en bydel i forandring