Spisesteder Ude & Inde. Take away

Det startede i 1977 med sloganet “Spis dig Mæt for en Ti’er”.

Spisehuset i Beboerhuset eksisterer stadig, men menuen er ikke længere til en flad ti’er,

Det hurtige overblik: “Ude & Inde”

Kategorierne er en opdeling af spisestederne i gadefortegnelsen Rendez Vous.

Broens Køkken og Reffen – Street Food, se længere nede på siden.

Madgalleri

Udviklingen på Christianshavn

Om det er fra Værtshus til Café, Bistro eller Restaurant, så er der løbet meget vand under Knippelsbro de sidste 50 år, og de mange menukort tilpasser sig løbende tidsånden.

Globaliseringen har også sat sit præg på udviklingen. I butikscentret Fields er det markant, hvor forskellige eksotiske køkkener, efter en amerikansk model, er samlet på den øverste etage.

På Christianshavn stiftede vi en kort tid bekendtskab med Copenhagen Street Food. Et madmarked, som er genopstået i 2018 som “Reffen” det ny nordiske køkken på Refshaleøen.  Reffen er lukket om vinteren, og den 29. november 2022 måtte ASMASS vegetar dog give op, og gik konkurs.

I Strandgade nummer 95 tilbyder Broens Gadekøkken på en åben plads i bunden af gaden også et madmarked om sommeren. Stedet er kendt som Nordatlantens Brygge, og om vinteren anvendes den som skøjtebane. De skriver: Vi søger løbende nye koncepter, som skal være økologisk og drevet af ildsjæle med en dyb forståelse og kendskab til branchen. Det er vigtigt, at dit gadekøkken holder åbent alle ugens dage i hele åbningsperioden fra marts – oktober.

Det gamle og velkendte

Mandagsøl til særpris

I Wildersgade, Christianshavns boheme kvarter, ligger værtshusene Fingerbøllet og Eiffel Bar, to værtshuse som begge tilhører bydelens ældste og mest traditionsrige steder.

Fingerbøllet er kendt af de lokale som Gasolins fortrukne værtshus i deres unge dage. I dag kendt i brede kredse ikke mindst efter de har koblet en storskærm med fodbold sammen med ølsalg og billard.

Eiffel Bar er et mindre intimt værtshus med Pariserstemning, som med ny ejere er forblevet tro mod konceptet. Må betragtes som et mere lokalt samlingspunkt end Fingerbøllet.

Vil du vide mere, så læs videre. Links til seværdighederne nederst

Vi starter rundturen nedenfor (er også under opdatering):

Kanalen på Wilders Plads

Kanalen har ændret sit menukort fra fransk gourmet til et nyt nordisk orienteret koncept,

Kanalen var blandt de aller første restauranter som ankom til bydelen. Den var oprindelig specialiseret i det franske køkken. En fransk Gourmet restauration. Vidste du, at en restaurant primært fokuserer på maden, hvor en restauration fokuserer på konceptet fest dvs. mad og drikke og præsentation, mens en Bistro stammer fra russisk og betyder hurtigt, eller med andre ord en Bistro er hurtige men gode og enkle rettet.

Forretningslivet i 1960 & 1970’erne var præget af købmanden, af grønthandlere, fiske forretninger, mejerier, kiosker & tøjbuitkker, petroleums udsalg, og andre daglige fornødenheder.

Torvegade er hovedgaden, og den havde butikker som Bendtzen’s Imerco, Rosendahls radio & tv, boghandel, foto, malervarer og den legendariske Kuffert Sørensens lædervarer butik. Alle i dag er historie. En højt estimeret og brugt slagterbutik i nummer 62 og 64 er blev til et af de mere eksklusive italienske spisesteder, som bydelen har kendt.

Era Ora overlod pladsen til l’Altro. Era Ora, en Italiensk gourmet restauration, fik ny adresse i Ovengaden Neden Vandet, men måtte dreje nøglen i 2020.

Era Ora oversættes, at kvalitet tager tid, og den lille restauration blev af det italienske mad magasin Gamero Rosso i oktober 2017 udnævnt til at være verdens bedste italienske restaurant udenfor Italien.

Fra 1997 til 2019 havde restauranten en stjerne i  Michelinguiden, som den mistede i 2020. Ejeren valgte at forlade branchen, prioriterede sit otium, sagde han, men han menes alligevel at have et nyt projekt på bedding.

L’Altro fik med nye ejere, et nyt koncept, og i dag er det ikke Elvio Milleri, men Valerio Marandola og Marcello Rosato, som byder indenfor.

På adressen i nr. 62 ligger desuden Divane – Kebab Barbeque med Havnens BBQ som nabo  i nr. 64. BBQ varsler med en ny hjemmeside. Italiensk madkunst er blevet nabo til Pizza & Kebab, til  Grill kylling, Durum, Spyd & Burgers.

I Torvegade ligger i nr. 56 Spicey Kitchen. I nummer 47 på den modsatte side Wok Thai. Ellers kendt i mange år som La Nova, et af bydelens mest brugte italienske spisteder.

I 2005 var l’Altro blandt de første til at introducere et rustikt og køkken. Restaurationen  fik nye ejere, og blev  ikke længere drevet Elvio Milleri, som er grundlægger af både Era Ora og L’Altro,  men Valerio Marandola og Marcello Rosato, som byder indenfor.

Kadeau i Wildersgade 10 B, er bydelens Bornholm. Den er ikke gammel i det forstand, men den ligger der stadig og tilbyder et eksklusivt nordisk køkken. Menu til 2.950,00 kroner. Noma på Nordatlantens Brygge var med flere Michelinstjerner kendt for det nordiske køkken, men har skiftet adresse til Refshalevej og identitet.

På Wilders plads i gammelt autoværksted finder du som noget nyt på hjørnet af kanalen, og tæt på sejlskibene som holder til xxx et italienske spisested ´Undici´. 

Noma på Nordatlantens brygge har i dag åbnet et nyt koncept på Refshalevej.  Restaurant Noma, var en Michelin stjernebeklædt skandinavisk orienteret gourmet restaurant, som oprindelig havde til huse på Nordatlantens Brygge. I de senere år har den været berømt for at høre til verdens bedste, men inventaret er afsat  i USA, og lokalerne overtaget af BARR :

Restaurant BARR flytter ind. Øl og Cocktails med køkken.

De hyggelige stunder på kajkanten synes at være fortid
http://restaurantbarr.com/da/ Restauranten er flyttet ind efter Noma i juli 2017, og er indrettet efter nordisk forbillede med Finn Juhls spisestuestole af typen 108.

Fra Bloggen: Barr will not be another Nordic restaurant. Rather, it will draw from the eating and drinking traditions of the North Sea; an area that spans Scandinavia, Benelux and the British Isles. The name Barr is an old Irish word for “crops” and an old Nordic word for “barley,” a staple throughout this stretch of Europe, and, of course, one of the foundations of beer. Barr will celebrate this diverse region’s cold-country cooking, its breweries, and its shared devotion to conviviality.

 Kanalen på Wilders Plads

Café Oven Vande ud til kanalen i Christianshavnergården er populær sommer og vinter

Kanalens Bistro ved Frelser Kirken

Mødestedet indrettet i bydelens gamle legetøjsbutik er mere anonymt i vinterhalåret.

Boheme kvarteret omkring Wildersgade har fået et ansigtsløft

Cibi e Vini i Wildersgade/Torvegade med økologiske vine

I dag Gincafé – Two Socks

Café Wilder & Café Luna, Eiffel Bar. Frokosthøkeren i Wildersgadeer i dag afløst af tapas Sankt Annæ 8 i Wildersgade 52.

Wildersgade 31 A – Nicolas Sandwich

Sweet  Treat udskænker kaffe i Sankt Annægade

Da billedet skifter konstant er fortegnelsen her på siden, en her og nu oversigt med bydelens restauranter, bistroer og seværdigheder, men ikke en komplet fortegnelse, 

Pizza da asporto, Prinsessegade 61

Cosi Van Tutte, Burmeistersgade 2

Tinos Pizzeria, Sankt Annægade 9

En restauration med mange år på bagen på Torvegade er i dag en THAI WOK take away

Thai WOK, Torvegade 49 har med asiatisk køkken og Take away har afløst La Novos italienske restaurant køkken.

Thai WOK ligger i dag på adressen

Rabes Have. Et klenodie i Langebrogade. Ingen WEB side.

Rabes Have er opkaldt efter købmand Rabes. Han åbnede i 1678 et brændevinsbrænderi og det er serveret lige siden.I dag en frokostrestaurant benyttet af virksomhederne i Langebrogade.

Sofiekælderen i Overgaden oven Vandet og Kanal Bodega som serverer billig øl. Begge med udeservering om sommeren langs kanalen.

Ovengaden Oven Vandet syd for Torvegade

Restauranten Rufino Osteria residerer i den nu hedengangne frokostrestaurant Christian IV tals forhenværende lokaler i Strandgade 14, hvor den skulle levere den type gastronomisk oplevelse, man ville forvente at finde i det nordlige Italien på et lokalt osteria eller trattoria.

Hjørneejendommen i no. 14 med restauration i kælderen er nabo til Jennows Gård. I Strandgade 20 blev den lokale Kabyssen til Kejzer og i 2014 til Goomi – Asiatisk Køkken i 2014.

Caféliv

Færge Kro er blevet til Færge Café

Kafe Falken i Prinsessegade

Falken er en institution i Dronningensgade

Kunst i Overgaden

Institut for Samtidskunst med Asador tv. i billedet

Asador – argentisk bøf restaurant i Overgaden Neden Vandet

Asador tilbyder argentisk bøf og take away

108 i Strandgade no. 108, genbo til Nordatlantens Brygge. Lukket på grund af covid i 2020. Se Facebook.

Naboen i nr. 106 er en kiosk

Café DAC – Dansk Arkitektur Center

Bastionen & Løven. Restauranten er lukket som følge af en konkurs, og da Lille Mølle også lukker, så kommer den ikke igen. Lille Mølle er opført som hollandsk mølle i 1783 skal sælges gennem Freja. Nationalmuseet overtog møllen i 1973, og åbnede den som museumshjem i forbindelse med Kulturby 96 i København, men det er nu slut.

No. 2  har udsigt til havnen og Den Sorte Diamant. Nordisk luksus i Nicolai Eigtveds Gade 32, Nummer2.dk

Hjørnet fra tiden før Cirkelbroen. No 2 har indrettet sig på det lidt anonyme sted. Se billedet øverst.

Kadeau. En Michelin restaurant med ny nordisk mad. Bornholm i København, Wildersgade 10 B, Kadeau.dk

Nabo i 10 A. Eldorado blev for meget bar, så Kadeau har derfor omdøbt nabolokalet til ”Nabo” og indrettet restauranten dagligstueagtigt med gulvtæpper og lyse træborde. På hjemmesiden appelleres der til de lokale om at kigge forbi til ”Christianshavnerbornholmsk råhygge,” og det kan ske både til morgenmad, frokost og aften.

Udendørs hygge på Ravelinen

Ravelinen er i dag med overdækket som kan opvarmet

56°er flyttet fra Refshalevej til Søminen

56° er flyttet fra Frederiks Bastion til Charlotte Amalies Bastion

Ny Café på hjørnet af Brobergsgade og Ovengaden

Ny men populær Café i Brobergsgade

Christianshavns Bådeudlejning har siden 1898 udlejet robåde, men i de senere år har stedet udvidet med en bistro.

Espresso House i Torvegade og Bådudlejningen i Ovengaden

Charlotte Amalies Bastion
Letz Sushi på Christianshavn
En ny eje af Long Feng skulle stadig være aktiv med kinesisk køkken, men vi kender ikke prisniveauet. I stueetagen er HOLM afløst af en BrødFlov.

Kinesiske Long Feng i Torvegade 50 med indgang til 1st salen på Christianshavns Torv i Dronningens serverede i mange år dansk tilpassede kinesiske retter til populære priser.

HOLM er blevet til BrødFlov

De ny ejere af Long Feng har fået en mere diskret facade.

Pizza & Steak House, Torvegade 50.

En mere anonym facade præger i dag Long Feng.

Holmen

Restaurant Kost & Mask ligger øverst oppe i operaens foyerrum. Navnet henviser til de prøver, hvor hele ensemblet er iført kostumer og fuld sminke.

KonTiki og Færgen Ellen, Kajen Takkeltoftevej på Holmen ved ankomst til Operaen.

Restaurationsskibet VIVA, Kajen i Langebrogade. Er åbent for selskaber.

Udover en flot bar er lokalet meget maritimt og intimt. Ingen WEB side.

Video Bar i Dronningensgade med veganerkøkken er lukket

Tasty i Burmeistersgade med indisk køkken er lukket

I no. 64 er kommet Havnens BBQ – kul & grill retter

Spicey Kitchen med indisk mad, Torvegade 56. Ingen WEB side

Green Mango, Torvegade 16. Asiatisk

Blue House Sandwich i Torvegade 34 C

Torvegade

CPH Sandwich, Torvegade 26

Vandkunsten Sandwich, Torvegade 29

Sushi Saiko, Torvegade 22  i kælderen til 50 prs.

Detailudsalg Cibi & Vini

Café Hekla i Prinsessegade – lukket. I dag et Catering firma med navnet Christianshavns Bistro, Prinsessegade 59.

Café Høvlen i Firkanten synes til gengæld at have fået nyt liv.

Baresso Cofee i Torvegade 35 er blevet Expresso House, en svensk kaffekæde

Bydelen har mange café latte udsalg, pizza bagere, is- og andre kiosker, sushi, grillbøf og og take away i flere genrer, som ofte skifter ejere. Billedet ændrer sig konstant, så oversigten er et øjebliks billede.

Bådudlejningen på en travl dag. Baresso på hjørnet af Overgaden neden Vandet har skiftet ud i ejerkredsen.

Bydelen har 3 bagere i Torvegade som serverer sandwich og kaffe.

Kædernes udsalg ligger alle i Torvegade : Emmerys bageri, BrødFlov og Lagkagehuset. Det lokale Wienerbageri, som i de sidste år tilhørte en bagermester ude i byen, er i dag lukket. Ses her på et foto fra 2011.

  • Lynetten lystbådehavn har sin egen restaurant
  • La Banchina. Havneknejpen Refshalevej 141 A. Servering efter vind og vejr. Plads til 17 indendørs. Reservering tilrådes
Pizzabager i Burmeistersgade

Pizzabager. Cosi Fan Tutte Pizzaria i Burmeistersgade.

Pizzabager. Tinos Pizzeria, Sankt Annægade 9. Tinos.dk?

Lokale seværdigheder

Sidst opdateret den 13.11.2017

Skriv et svar

Christianshavn en bydel i forandring