Kilik på rasmuss.dk eller gå til Forsiden for information om Christianshavnernet 2004.

CHRISTIANSHAVNERNET - fotos - information - debat - kommentarer

Christianshavn

Holmen

Kanalen

Volden

Refshaleøen

Redaktionelt
Forsiden
Nedefra og op

Om os

Meninger

Sideoversigt

Emneoversigt

Fakta

Christianshavn

Debat forum

Lokaludvalg

Vejviser
Christianshavn

Nyttige adresser

Set & Sket

Opslagstavlen

Presseklip

Sidste Nyt

Fremtiden

Fortiden

Spisesteder

Café liv

Rendez-Vous

Se oversigt

Restaurationer
Café au lait
Bodega
Bistro
Coffee Shops
Take Away
Sandwich Shops
Gøglere &
Musikanter
Smugkroer
Spisesteder
Natkassen
Anonyme Steder

Anmeldelser.


Traditionerne

Boligforeninger

Kandestøberene

Seniorer

Græsrødderne


Markedspladsen

Christianshavn

butiksliv

&

DOMICILER


Nyttige adresser

Vejviser til

Kanalen

Sport

Institutioner mv.


Bastionerne

Volden

Kalvebod Bastion
Enhjørningens
Bastion
Panterens Bastion
Elefantens Bastion
Løvens Bastion
Ulrichs Bastion
Sophie Hedvigs
Bastion
Vilhelms Bastion
Carls Bastion

Frederiks Bastion

Charlotte Amalies Bastion
Quintus Bastion

Bolværk & Sejlskibe

Brug også

Nyttige adresse

Christianshavns
Travaljelaug
Christianshavns
Baadudlejning
Christianshavns
Baadforening
Livet i
Kanalen
Skibe på
Holmen
Trafikinformation
Havnebussen

Lystbådehavnen
Lynetten

De ukendte steder
Lirekassens rute
Holmen
Refshaleøen
Kullturpingerne
Nordatlantens
Brygge

Operaen

Christianshavns
Beboerhus

Christianshavns
Bibliotek

Christiania

Ting og Sager

Klunserhjørnet
Køb/Salg/Bytte

Universelle Mødesteder
Samtalen med Gud
Christians Kirken

Frelser Kirken

Trossamfund
Mere Finanslov

Filmskolen

Søkvæsthuset

Arkitektskolen

Teater Skolen

DAC
Gammel Dok

Rytmisk Musik

Gymnasiet

Døtre Skolen

Christianshavns
Skole

Rodekassen

Den Sorte
Diamant

Middelgrundens
Vind

Flakfortet

Copenhagen
Airport

Copenhagen
MalmøPort

By og Havn

Øksnehallen

Kulturhavn

La meilleure
façon

de ne pas
avancer

est de
suivre

une idée fixe

Citations du Monde

DGI byen
Copenhagen X


Heksekedlen

Randområderne til Christiania : Bådsmandsstræde, Refshalevej og Aladdin, er alle præget af en voldsom trafik. Turisme, fester og hashsalg, som Christiania er eksponent for, er eksploderet op gennem 00'erne, hvilket infrastrukturerne slet ikke er indrettet til. Kaos, støj og svineri præger gadebilledet.

Krydset Brobergsgade / Burmeistersgade i Aladdin er af samme grund døbt Heksekedlen, da stedet dagligt i flere timer er banegårdsplads for trafikken til Pusher Street, hvilket afstedkommer ventende biler og uro. Det giver en masse støj og medfører et gevaldigt svineri ligesom der fra tid til anden kan opleves truende adfærd fra agressive bilister.

Christiania fylder 40

Dagligdag i randområderne til Christiania :

P-København oplyser til BR - Refshalevej:

8. januar 2009 foregår et groft verbalt overfald, som indkluderer trusler. Ikke politianmeldt.
28. marts 2009 foregår et verbalt overfald. Ikke politianmeldt.
7. april 2009, et groft verbalt overfald samtidig med, at der blev kastet genstand efter vagten. Politianmeldt.
27. juni 2009, et groft verbalt overfald, der også rummer trusler. Politianmeldt.
28. september 2009, et groft verbalt overfald, vagten bliver spyttet på og får slået sine briller af samt blev truet med en påkørsel. Politianmeldt.
6. januar 2010, et overfald, hvor vagterne bliver godt verbalt overfaldet samt truet. Politianmeldt.

Bådsmandsstræde:

13. marts 2010 foregik et verbalt overfald, hvor en vagt blev spyttet på. Sagen blev ikke politianmeldt.

Prinsessegade:

8. december 2009 foregik et verbalt overfald, der inkluderede trusler. Sagen blev politianmeldt.

06. januar 2012 : I rækken af overfald blev 3 parkeringsvagter fredag aften udsat for et brutalt overfald på Refshalevej. Den hårdest medtagne blev af 2 kollegaer slæbt hen i Prinsessegade, hvor en ambulance blev tilkaldt. Episoden skete ud for den Grå Hal, hvor p-vagterne, efter at have uddelt flere parkeringsbøder, blev konfronteret af 8 - 10 mænd, som med køller bankede løs på p-vagterne. Ingen alvorligt tilskadekommende, men dagen efter var den gal igen. Her blev en patruljevogn hen på eftermiddagen angrebet med stenkast, og betjentene tog flugten.

En trafiksaneringsplan for Prinsessegade forventes fremsat i 2011.

Se den oprindelige plan for Prinsessegade fra 2004.

I S - svinget lige inden Palmehaven, har Christiania barrikaderet sig bag et plankeværk som jævnligt udsmykkes med grafitti.

Ved udkørslen fra Aladdin henligger bycykelstativet det meste af året som en skrotbunke. Aladdin er blevet en blindgyde, som i døgnets 24 timer er rundkørsel for trafikken til og fra Christiania.

Bycyklen er historie men cykelstativet er i 2013 udskiftet med et til almindelige cykler. Det kommunale renholdsvæsen bruger rigtig mange ressourcer på renhold, hvilket er en nærmest umulig opgave, da det flyder med affald hver eneste dag året rundt.

De ulovlige parkeringer er tilsyneladende alene en form for beskæftigelses terapi for P - København, for ingen forsøger at dæmme op for problemerne parkeringsproblemerne, hvis man ser nort fra at kommunen inddrager flere til alt muligt andet.

Københavns Kommune fastholder, at alle har lov til at færdes frit i byrummet, og med reglen om at en p-vagt skal vente 4 minutter på at notere en ulovlig parkeret bil, da slipper de fleste af Pusher Street gæster for bøder. Mange har lært lektien og lader en person blive tilbage i bilen. Lastbilerne er sjældent mere end 4 minutter om at handle ind, og udskiftningen er kollosal.

I Prinsessegade friholdes taxierne for p-vagternes kontrol. P-vagterne ignorerer de mange taxier på cykelstien. Politiet jager dem væk fra tid til anden, men de tager en tur rundt er hurtigt tilbage.

Alligevel figurerer Bådsmandsstræde som nummer 4 på hitlisten over parkeringsbøder i 2009. Der er ikke oplyst tal for udskrevne parkeringsbøder Aladdin.

Der synes at gælde særlige aftaler for de erhvervsdrivende, som får lov at holde dagen lang. P-København oplyser, at de ikke kan gribe ind, da systemet sikrer de køber en billet, hvis en P-vagt skulle komme forbi.

Refshalevej er også endog meget hårdt ramt.

Den indtil for få år siden rekreative Refshalevej topper da også i maj og juni måned 2009 p-vagternes hitliste. Dette stykke, som indtil videre tilhører Staten, er dog fritaget. Københavns Kommune planlægger at indføre betalingsparkering på hele Refshalevej, men planerne er sat i bero indtil planen for fremtidens Prinsessegade trafik ligger klar. Et Prinsessegade forslag forventes fremsat i august 2011, og Refshalevejs status er i 2013 fortsat ukendt.

I august 2008 blev indført betalingsparkering for de private fællesveje i området, og 10 meters reglen er anvist med gule trekanter, hvilket har fjernet en del lovlige p-pladser i området.

Flere fotos fra Burmeistersgade og Brobergsgade.


Nyheder fra Benenden:

Motorvejen til Pusher Street skal i 2012 trafikrenoveres for 5 mio. kr., og samtidig skal Trekantgrundens Institutioner udbygges. Til sammenligning er cykelrampen ved Fisketorvet projekteret til 38 mio. kr. Trafikbetjening Holmen. Læs evalueringen fra 2004. Følg udviklingen på siden Prinsessegade.

15. december 2010. Sammenstød mellem politi og demonstranter i forbindelse med en aktion mod Pusher Street, en aktion som udløste voldsom ballade, masser af gas og en demonstrant på 29 år har iflg. EB mistet 4 fingre da han kastede et kanonslag.
17. november 2010 : Voldsomme optøjer sidst på eftermiddagen efter en razzia med livsfarlig stenkastning fra Fristaden mod politi og andre tilfældige forbikørende i Prinsessegade. En betjent blev ramt i nakken.
16. september 2010. En aktion hen på eftermiddag gjorde politiet fandt 7,1 kilo hash, 4,6 kilo skunk, cirka 1000 joints og 59.524 kroner i såkaldte hittepenge fra hashhandel. Syv personer blev anholdt, og og betjentene måtte under aktionen bruge en gasgranat.
25. august 2010. En person er anholdt og mistænkt for skudepisoden dem 15. juni. Ofret ligger fortsat i coma.
20. juli 2010. Et større hash depot fundet af politiet på en sejlbåd i Erdkehlgraven. EB
15. juni 2010. Politianmeldelser af christianitter på vej. Berlingske
15. juni 2010. Ny hash relateret skudepisode på Christiania, som har lagt en kendt person på Fristaden i koma efter skud i hovedet og i maven. EB
12. juni 2010. Fredens Ark skal renoveres for mindst 250 mio. kroner omgående. Enten betaler Christiania eller også skal bygningen rømmes. Politiken
31. maj 2010. Staten vil skærpe kursen over for Christiania. Politiken
22. maj 2010. Røveri i den lokale IRMA i Brobergsgade og butikken er mildertidigt blevet lukket. Musikkoncert afholdt i Prinsessegade foran Skolen til stor gene for trafikken og de omkring boende. Koncerten varede en lille times tid.
25.03.2010. Politiet har under en aktion torsdag formiddag ryddet Pusher Street nok engang.
15.02.10. Statoil har annuleret leveringerne til 2 kunder på Christiania efter sammenstød over 2 dage med 3 voldelige personer ved Pusher Street.
14.12.09. Under klimatopmødet i december var Benenden i flere omgange præget af bål og uroligheder. Et antal unge mennesker - ca. 200 primært udlændinge - til fest på Christiania blev arresteret og sat i futtog efter en særdeles håndfast politiaktion, som ikke kunne udpege initiativtagerne til balladen.
02.11.09 - Lorry : Meget mere politi og nul tolerance overfor enhver form for chikane. SF på Rådhuset og Christiansborg opfordrer til tvangsflytning af problematiske beboere, i dette tilfælde bydelen Tingbjerg.
24. august 2009. Tysk journalist på 63 år overfaldet på Christiania. Politiet vil ikke gribe ind. Politiken. En oplevelse som deles af mange turister, som også får deres kameraer ødelagt.
17. juli 2009. En ung mand blev fredag morgen ved fem sekstiden fundet liggende ved gymnaiset med skudsår i ben og hånd. Han har oplyst til politiet, at han blev skudt inde på Fristaden.
01. juli 2009. En 26 årig mand er fundet skudt i en bil på Refshalevej ud for den Grå Hal. Han er tilsyneladende koldblodigt blevet likvideret, da han ikke havde Christianias tilladelse til at forhandle hash på Christiania. Det er en af politiets teorier, men pusherne afviser. Måske har han været inde på Christiania, måske ikke, men sikkert er det, at han gennem sidevinduet på en bekendts bil er skudt tre gange i nakken bagfra.
01.06.09. Information: Vil fri hash give ro i gaderne. Justitsministeriet afviser enhver tanke om fri hash i København.
02.05.09. Birte, medlem af Lokaludvalget, udtaler sig på egne vegne om fri hash og trafik, og her på stedet er vi enige med Birte i, at trafikken i sin helhed omkring Christiania er mere rådden end den nogensinde før har været.
04.05.09 Politichef Hanne Bech Hansen. Før 2004 var hashhandlen 700 mio. om året, i dag er den mindre.
02.05.09. Den kriminelle aktivitet på Christiania er i dag på samme niveau som for 5 år siden. Spildte kræfter?
24.04.09. En håndgranat er kastet på ind på Café Nemoland og kvæster 4 tilfældige besøgene.
17.04.09. En mand på ca. 30 år, kendt af politiet, blev den 15. april skudt i maven efter uoverensstemmelser på Nemoland. Politiet er uden spor i sagen, da hverken offer eller vidner vil udtale sig.
I 2007 blev en ung mand tilfældigt skudt i kiosken på hjørnet af Prinsessegade / Skt. Annægade.
I 2006 blev en person der handlede lidt hash på Christiania dræbt i Dronningensgade med køller.

Demonstration for Ungdomshuset

På Christiania blev der sent lørdag den 17. december 2006 kastet krysantemumbomber mod politiets såkaldte hollændervogne. Efter at have holdt sig afventende et par timer, begyndte politiet kort før midnat at rykke ind på Christiania.

Dagen derpå

Demonstrationen for bevarelse af Ungdomshuset på Nørrebro var planlagt til at slutte på Christiania, og det hele gentog sig gentog sig derefter i marts under selve rydningen, og i maj 2007 som følge af en nedrivning på Volden af Cigarkassen.

Billeder fra den 14 maj, og den 15 maj 2007 nedenfor og i Cigarkassen.

Ungdomshusets rydning fandt sted den 1. marts 2007, og udviklede sig i dagene derpå til et af de mange slag som har fundet sted i Aladdin.

Politiken skrev den 3. marts :

Med en selvrisiko på 400.000 kroner ser det sort ud for økonomien på Christianshavns Gymnasium, som i nat blev ramt af omfattende ødelæggelser fra demonstranter. Resultaterne af hærværket kommer sandsynligvis til at koste over en million kroner, oplyser gymnasiets rektor Jens Bencke. Skolen har i øjeblikket vurderingsmænd på stedet, der danner sig overblik over skadernes økonomiske omfang. Lige nu står gymnasiet til selv at skulle hoste op med de 400.000 kroner. En af grundene til beløbets størrelse er, at alt det, der ikke allerede er stjålet eller ødelagt, skal sikres mod eventuelt fortsatte uroligheder. Skolen har hyret et selskab til at pakke alle resterende bøger og andet udstyr i kasser, der kan hentes, når alle rum igen er sikre. Også de mange smadrede ruder skal sikres mod indtrængen.

Med rydningen af Ungdomshuset i marts 2007 udbrændte mindst 8 biler på Christianshavn, og det hele gentog sig så med rydningen af Cigarkassen. Episoderne kan derfor kun ses som en foreløbig kulmination på de senere års udvikling i randområderne til Christiania. Billederne nedenfor er udlånt og er taget i dagene efter den 1. marts 2007. En egentlig omtale af dagene efter den 1. marts findes på siden Marts 2007 - Christianshavn Nord.

Dramaturgien fejler ikke noget, og det hele er måske bare teater!