Nordhaleøen, Lynetteholmen & Holmene

Mon Corona vil sætte hele projektet i stå?

Et byudviklingsprojekt

Nordhaleøen skal forbinde Nordhavn med Refshaleøen. Vi følger med.

Læs om Lynetteholmen.

En ny bydel som bygger ovenpå tanken : Nordhaleøen.

Et urealistisk projekt!

November 2019 : Opfyldningen af det enorme byggeprojekt kan føre til massiv lastbiltrafik gennem byen i årtier. København skal forvente en del mere tung trafik, i hvert fald hvis det besluttes, at jordopfyldningen af det kommende ø-bygger i Øresund skal ske via lastbiltransport. En sådan beslutning kan nemlig sende 72 lastbiler gennem byen hver time i ti timer om dagen i op til 30 år. Kommunen er involveret, og det er stadig uklart jorden som et supplement kan sejles, hvilket synes at være usikkert. Jord skal flyttes i 50 år via Lynetten.

Læs hele historien, om Cowi & Tambølls rapporter, om aktindsigt og Københavns kommunes holdning, som TV 2 Lorry er kommet i besiddelse af.

PROJEKT MED LANGE UDSIGTER

By & Havn forventer, at anlægsarbejdet med at etablere Lynetteholm går i gang i 2021. Først skal øens afgrænsning konstrueres.

Herefter begynder man at fylde ”rammen” op med overskudsjord – en proces der forventes at tage 30 til 40 år.

Lynetteholm skal efter planen været fuldt udbygget i 2070, hvor den til den tid vil huse 35.000 beboere. Øen får en metroforbindelse og en ringvej fra Amager og en havnetunnel til og fra Nordhavn.

Samtidig anlægges Lynetteholm som kystsikringsprojekt, der som en dæmning skal beskytte København mod fremtidige stormfloder.

Holmene

Fælles for ”Lynetteholmen” og ”Holmene” er, at der ikke er tale om gennemregnede projekter, men de rene luftkasteller, som ingen reelt aner, hvad vil komme til at koste. Ingen ved heller ikke, hvor pengene skal komme fra. Holmene ligger i Hvidovre kommune, men kan kommunen overhovedet løfte opgaven?

»Det er ikke tanken, at der skal være boliger på Holmene, som skal forbeholdes erhverv. 350 mindre håndværksvirksomheder som fx bussernes garage og værkstedsfunktioner, siger Rasmus Jarlov.  Tanken er, at man bor i hovedstadsområdet, og der er kun 6 km til centrum i København på en cykel,« siger Hvidovres borgmester Helle Adelborg. »Holmene har simpelthen potentiale til at udvikle sig til et internationalt “Silicon Valley” inden for grønne innovative løsninger. Kombinationen af stærke digitale løsninger, grønne energiteknologier og skarpe hoveder bliver guld værd for Danmarks fremtid,« lyder reaktionen fra Brian Mikkelsen, adm. dir. for Dansk Erhverv.

Skriv et svar

Christianshavn en bydel i forandring