Tag-arkiv: By og Havn

Selskabet som sælger Københavns Havn for at bygge metro.

Ny regler for p-afgifter

Københavns Kommune, som sætter en dyd i at gøre livet svært for bilister, både i By & Havns regi, og i Kommunens eget regi, sættes under pres af ny regler  :

Vejstykket i Burmeistersgade fra Prinsessegade til Brobergsgade + 10 meters reglen er i dag gjort bilfri.

Regeringen og Dansk Folkeparti har nemlig aftalt at stramme den statslige ordning, så kommuner med mange p-afgifter, fremover får et lavere statstilskud.

Ifølge økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille skal p-billetter ikke være en “pengemaskine.”

– Vi skal ikke straffe travle familier, der er afhængige af bilen for at få hverdagen til at hænge sammen, og erhvervsdrivende, der har behov for at transportere deres varer ud til deres kunder.

– Når bilisterne betaler for at stille bilen, skal pengene gå til trafikale investeringer. Regeringen og Dansk Folkeparti vil derfor indføre en mere stram og simpel modregning.

Vurderingen er, at den nye model vil øge modregningen med 300-350 millioner kroner om året. Ifølge ministeriet fik kommunerne i 2016 i alt 800 millioner kroner på salg af p-billetter og afgifter. 253 millioner kroner af den pose penge kom fra afgifter for ulovlig parkeringer. Kilde DR (ritzau).

Frank Jensen er enig i, at familier med bil i København ikke skal straffes, men ikke desto mindre er det præcis det kommunen gør igen og igen. Gadearealet forvandles til cykelparkering, kommunale containere, og et stigende antal reserverede p-pladser til el-, dele- og invalidebiler samt til de to hjulede etc. etc.

EL er fornærmede, og udtaler : ”København bruger ikke betalingsparkering som en pengemaskine. Vi bruger betalingsparkering til at regulere trængslen. Sætter vi prisen på parkering ned, bliver det mere attraktivt for pendlerne at tage bilen, og så vil trængslen stige. Det er regeringen måske ligeglad med. Men jeg agter fortsat at bruge betalingsparkering, der er kommunens eneste redskab til at sikre bedre fremkommelighed.”

Frank Jensen føler sig forfulgt, og skal nu spare ekstra 800 mio. kroner i 2019, udtaler han til Lorry.

Apropos, så går By & Havn sikkert fri på et tidspunkt hvor By & Havn har leveret et overskud på omkring 170 mio. Det bedste resultat nogensinde, som er hjulpet godt på vej af p-afgifter.

I dagspressen kan vi samtidig læse, at Jens Kramer Mikkelsen er blevet bedt af bestyrelsen om at fratræde sin post i By & Havn.

Opdateres

Nedbrud

Vi har været ramt af nedbrud, tilsyneladende et hackerangreb, og med kun et par dage til valget er det slut med Valgavisen i denne omgang.

ChrHavn.dk beskæftiger sig med byplanlægningen i Københavns Havn, By & Havn og Metro. Metro byggerierne omtales på siden Havn & By & Metro.

Altinget har bragt en artikel 

By & Havn er lille rentestigning fra økonomisk kollaps i milliardklassen.

En artikel som uddyber de synspunkter vi har fremsat på denne side, at byplanlægningen er styret af økonomien i metroen.

Resultater af kommunevalget vil blive gjort tilgængelige på siden de Politiske Kandestøbere, som også har omtale af de tidligere valg.

Det vi har sammen

Valgkampen er præget af forbavsende stilhed

En af politikernes mange visioner for København er den ny bydel Ørestad, som i 2020 efter planen skal rumme 20.000 ny borgere, 60.000 arbejdspladser, og 20.000 studerende.

Hvordan er det gået siden den blev vedtaget i 1992? Det kan vi se, men vi får ikke ret meget at vide.

Vi ved, at salget af grunde i Ørestad styrtdykkede i 2008, hvor det kun lykkedes By & Havn at sælge 15.000 etagemeter, mod 630.000 etagemeter i 2006 og 2007.

Vi ved, at i 2012 boede der 7.445 mennesker i Ørestad fordelt i 3.600 boliger, som i 2014 er steget til omkring 9.500 borgere.

Royal Arena har plads til 16.000 tilskuere

I 2017 ved vi, at mange almene boliger bliver bygget i Syd, og man får nemt det indtryk, at de skrabede almene boliger med stats- og huslejetilskud skal redde projektet? Og det kan så suppleres med en nyhed:

Københavns Kommune har iflg. Politiken sendt en anmodning til regeringen med ønske om at prøve en ny model. De almene boligforeninger skal sælge deres uudnyttede arealer til private med fortjeneste.

Uudnyttede arealer skal forstås, at en ejendom opført med statsstøtte ved ejendomssalg ikke giver boligselskabet en gevinst, som kan anvendes til andre formål. Red. Mangfoldighed i Den sammenhængende By.

På den måde bliver pengene i lokalområdet, mener Frank Jensen, og gavner beboerne, for den model får de private til bygge private boliger mellem de almene, og så får vi en blandet by.

»Vi tror på værdien af en blandet by, så vi får mere tillid til hinanden på tværs af indkomst og job. Kan vi få flere boligselskaber til at se gevinsten ved selv at få penge ind ved grundsalg til private, så de kan sætte huslejen ned og give plads til dem med små indtægter, kan vi samtidig få flere blandede boligområder«, lyder Frank Jensens (flyvske- red,) argument. 

Selskabet bag metroen havde i 2005 en gæld på 18,5 mia. hvilket var 2 mia. mere end 6 måneder før. Metrodriften var derfor dybt afhængig af et forhøjet billettilskud, og vedtagelsen af en fødelinie, som blev vedtaget i 2005.

I 2008 skulle gælden være på 20 mia. kroner, men ingen taler om gældsposten i dag. Vi ved at lufthavnen har haft en vigtig indflydelse på passagerudviklingen, i dag på 60 mio. mod de forventede 78 mio., men borgerne bliver ikke holdt orienteret om udviklingen.

Borgerene i den ny  Ørestad, som er udset til at skulle betale mere til  metroen end andre, føler sig uretfærdigt behandlet, da de skal svare By & Havn en bilafgift på 12.000 kroner om året. Københavnerne slipper med 730 kroner. Det har de uden held reklameret igennem mange år. By&Havn opererer privatretligt, og skal tjene penge på deres aktiviteter.

Kirsten Lindberg Andersen, beboer i Ørestad, kræver en forklaring af  Frank Jensen. Er Frank Jensen kun overborgmester for det  indre København, eller for byen som helhed inkl. Ørestad.

Men Frank Jensen har ikke ville forholde sig til kritikken. Han har for travlt lyder det fra rådhuset. Hans pressechef henviser til ordføren på området. P-husene i Ørestad, hvor den samme politik også gælder i Nordhavn, får bilejerne lov at betale selv krone for krone. De har selv valgt at bo og have bil. I Det man Taler Om omtales Frank Jensen som Solkonge. Han udtaler sig kun, hvis det giver ham positiv omtale.

Konklusionen, at årsagen til det skal være så vanvittig dyrt at parkere sin bil (gæsteparkering koster 34 kr. i timen)  i Københavns mest kedelige bydele Nord, City og Syd i Ørestad, er nem profit. Bydelene har snævre gader, og er ikke anlagt med p-muligheder, hvilket er helt bevidst for at tjene penge på ryggen af beboerne, og P-Husene er By & Havns eneste oversskudgivende aktivitet. Den forskelsbehandling af byens borgere har politikerne det svært ved, at tale om, men nu får de en sag på halsen.

Københavnerliv i september

Flere almene boliger

København skal frem mod 2027 have  8.000 ny, skrabet indrettede, almene boliger i forskellig størrelse. Det er planen at et par tusinde ekstra kommer til i den ældre boligmasse. Målet for Frank Jensen er, at københavnere skal bo på mindre plads, 95 m2 i snit nedsættes til max 85 m2, og hver fjerde bolig skal være almen. Det skal bringe balance mellem de rige og fattige indbyggere. Skatteborgerne skal finansiere projektet med 500 mio. kroner, men om planen hænger sammen melder historien ikke noget om.

Krydstogtskibe

Aktiviteterne inden for krydstogt i 2016 var tilfredsstillende. Det samlede antal anløb i Kbh blev på 311 og 732.000 passagerer. 2016 gav en omsætning på 40 mia. kroner.

Danmark fik samlet i 2016 besøg af 866.000 krydstogtgæster, som har en samfundsøkonomisk effekt på cirka 1,35 milliarder kr., og omkring 1900 jobs.

I 2017 til dato har foreløbig 323 krydstogtskibe lagt til i København, og byen forventer op mod 900.000  velhavende turister i år.

By og Havn samarbejder med kommune og politi om trafikken, som giver byen store problemer.

IKANO

En helt ny spiller med milliarder til investering i boliger er på banen. IKEA banken IKANO skal rulle den ny strategi ud, som primært er rettet mod omegnskommunerne. København er for dyr.

Parkeringsafgifter giver kommunerne gode indtægter

Sidste år endte 916 mio. kr. i landets kommunekasser. I 2008 var det tal nede på 649 mio. kr., skriver Jyllands-Posten. Stigningerne gælder både parkeringsbilletter og bøder til dem, der ikke sørgede for at købe sig en parkeringstilladelse, men blot stillede bilen. Udgifterne til parkeringer er på ti år steget med 41 %. I København kan man tillægge indtægten By & Havns indtægt.

Amager Strandvej

PFA har solgt en grund ved Femøren for 150 mio. kroner, for at bygge et hotel med 400 værelser samt 350 ungdomsboliger.

Endnu et nyt Hotel er undervejs i Kastrup Havn. Projektet udgør cirka 25.500 m2, og hotellet kommer vil få 357 værelser, konferencefaciliteter til 400 personer og parkering til 200 gæster. Derudover bliver der også plads til en sky-bar, poolområde, motionscenter og restaurant.

Hotellet kommer til at ligge direkte ud til Øresund med en havn på hver side. Sideløbende opfører Skanska et kontorhus på 5.000 m2 med plads til ca. 300 arbejdspladser. Kontorhuset skal operere i samspil med hotellet.

De Radikale vil granske By & Havn :

https://www.tv2lorry.dk/artikel/radikale-vil-granske-havn-det-er-en-stat-i-staten

Badeland

I  23 dage i august har det lyst rødt ved byens seneste havnebad, Sandkaj, hvor der er målt et bakterieniveau på over 35.000, langt over de 15 som er normalen?  Og ifølge TMF er det en klar identifikation på, at der er afføring og tis som skylles direkte ud i havnebassinet. Havnebadet er nu lukket.

Man har taget fejl af “rørsystemerne”

Kommunen oplyser til TV 2, at bakterierne stammer fra toiletter i nybyggede lejligheder i Nordhavnens Århusgadekvarter.

Bygherren har simpelthen taget fejl af rørsystemerne, så kloakvand fra toiletterne er ført til mindst én regnvandsbrønd i stedet for til rensningsanlægget.

Containerboliger

Forslaget om containerboliger er med expres far blevet omgjort, så der nu kan bygges løs, og de førsteskulle stå klar til november.

Kollektiv trafik

Økonomiudvalget besluttet, at kommunen skal undersøge om den kollektive trafik kan udbygges med ny metro, letbane eller BRT (bus i egen bane) på strækninger fra Københavns Hovedbanegård til Amagerbro, Refshaleøen og Brønshøj. Beslutningen er taget på baggrund af en ny rapport fra Økonomiforvaltningen.

Statslige omrokeringer

Bygningsstyrelsen vil samle Statens mindre lejere i større mere fleksible enheder, og satser på Slotsholmen, Kalvebod Brygge og ved Flitnholm Station på Frederiksberg. Disse centraliseringer af lejemål skal spare på udgifterne til huslejer i den Indre By.

Københavnerliv i august. Frank Jensen bulldozer Amager Fælled og udvandrer fra interview

Metroens kapacitet på bristepunktet.

S-toge og metro er overbelastede i myldretiden. Metroen skal enten have flere vogne eller køre hyppigere, men det er der vist ikke penge til, da metro materiellet  allerede i dag trænger til at blive renoveret.

Fri hash i Pusher Street, og 20 mio. i kommunal gave til beboerne.

Handlen af hash på Christiania har iflg. TV 2 Lorry igen passeret en milliard kroner på årsbasis. Fristaden gør ingenting selv, magter det ikke, siger de, mens Københavns Kommune fodrer Fristaden med  20 mio. i støtte til de omkringliggende boere.

I februar i år indgik Københavns kommune en såkaldt partnerskabsaftale med Christianiafonden. Der betyder, at kommunen over en årrække investerer 20 millioner. Penge som er møntet på at forbedre forholdene for beboere tæt på Pusher Street.

Det er rigtig mange penge til meget få beboere, og hvad støtten skal bruges til, det melder historien ikke noget om?

De Radikale sætter spørgsmålstegn ved By & Havn. Er de mere til skade end til gavn.

Måske det skyldes at By & Havn, med Frank Jensens velsignelse, på 2 dage fik smadret den rekreative natur med bæltekøretøjer for at tage vandprøver selvom planerne ikke er vedtaget. Undervejs blev aktionen dog stoppet indtil videre. Præcis det berørte stykke natur til boliger er fyldt med det mest bevaringsværdige dyreliv, og da Frank Jensen fik nærgående spørgsmål udvandrede han fra et interview på TV om emnet. Her viste han sit sande københavner ansigt. For Frank Jensen er fælleden bare et stykke jord uden værdi. Det er metoder man kun kunne forvente sig fra totalt uansvarlige entreprenører, men af en borgmester, som burde stå op for miljøet, Nej…..

Støj

Indre By er en blanding af beboere, caféer og barer med høj musik. Frank Jensen håber det bliver bedre af sig selv, og vil ikke gribe ind.

»Vi har et klart fokus på, at de beslutninger, vi træffer, skal bevillingsnævnet leve op til. Og vi stiller større krav til barer. De skal samarbejde om at begrænse problemerne. Det er vigtige skridt, som vi nøje vil følge«.

Han hæfter sig ved, at der allerede er indført et stop for nye natbevillinger i de hårdest ramte kvarterer. Den kurs kan udbredes til andre områder, hvis behovet opstår, påpeger overborgmesteren. Politiken.

Amager Fælled

Pension Danmark har indgået en aftale med selskabet By & Havn om at etablere et fælles projektselskab. Projektselskabet skal de næste 10 år udvikle Ørestad Fælled Kvarter.

PensionsDanmark har gjort aftalen betinget af en tilfredsstillende ”due dilligence” vedrørende jordbundsforhold (som jf. ovenfor blev indstillet) og en masterplan, samt at Københavns Kommune vedtager en endelig lokalplan for området.

Projektselskabet forventer, at der bygges ca. 178.000 etagemeter bolig fordelt med 75 % på private udlejnings- og ejerboliger, og 25% almene boliger. Hertil kommer parkering og institutioner. Selskabet har været i dialog med flere almene boligselskaber, da man ønsker en blandet beboersammensætning.

Når Ørestad Fælled Kvarter er opført, vil selskabet overgå fra at være bygherre til at varetage udlejning og salg af boliger. Dermed kommer selskabet til at stå for udviklingen af hele bykvarteret. Ved at stifte et selskab, der tager hånd om den samlede byudvikling, kan der i højere grad tages hånd om at opfylde byudviklingens mål.

Hotelkæden Scandic

Kæden har indgået en aftale med det norske selskab HM2, ejer af en grund på Kalvebod Brygge, om at opføre koncernens største hotel til 1,5 mia.  kr. Hotellet skal have 632 værelser, restauranter, møde- og konferencefaciliteter mm., og forventes klar i 2021.

Hotellet indrettes i et samarbejde  Dissing+Weitling arkitekter, og Scandic som skal leje. Dissing+Weitling bekræfter, at tegningerne til Scandics hotel i store træk er de samme som HM2 fik tegnet i 2011. HM2 har valgt at omlægge planerne fra kontordomicil til hoteldrift, som er mere lukrativt.

Containerboliger

TMF er loren ved at der placeres mere end 50 containerboliger på Refshaleøen til de studerende. Mindst 2 firmaer står klar i kulissen med flere tusinde containerboliger, som kan placeres på Refshaleøen, Kløverparken, i Nordhavnen og Sydhavnen. TMF kræver lokalplaner først. En containerbolig koster fra 3.800 til 5.000 kroner om måneden, så den er ret kostbar.

Tryk på lokalplanerne

De mange byggerier skaber kø i TMF.

Flere biler i byen skal forbydes adgang

Nogen havde regnet forkert, så nu skal der findes en løsning på færre biler i byen. Morten Kabell : Bilmængden i byens gader skal ned. Der skal gøres bedre plads til cykler og kollektiv trafik. En større del af byen skal omfattes af betalingsparkering. I budgetforhandlingerne, som starter i dag på Københavns Rådhus, vil miljøborgmesteren også kræve »en ambitiøs cykelpakke«.

Boligpriser

I juli blev en milepæl nået, da den gennemsnitlige, sæsonkorrigerede kvadratmeterpris kom op over 40.000 kroner. De stigende priser skyldes primært projektsalg af lejligheder, der endnu ikke er bygget færdig. En projektlejlighed på 85 kvadratmeter koster i gennemsnit 3.750.000 kroner. Prisen på en allerede opført lejlighed på samme størrelse er til gengæld kun 3.320.000 kroner.

Andelsboliger er blevet en handelsvare

Under bordet eller 200.000 kr. for nogle ruller toiletpapir som følger med. Sælgerne kan ikke se der er noget problem i at forlange lidt småpenge for nogle småting som følger med i handlen.

Helioport i Nordhavn

Et forslag om en helioport – helikoptertransport af krydstogtgæster – er nedstemt i TMF.

Airbnb vinder markedsandele i København

Selskabet formidler omkring 2 millioner overnatninger i København.

FAKTA: 31.000 DANSKERE LEJER UD PÅ AIRBNB
Den typiske udlejer tjener ifølge Airbnb 14.600 kroner på at lade rejsende overnatte 22 gange på 12 måneder.

Tjenesten har haft massiv vækst. Fra 1. april 2016 til 1. april 2017 brugte 732.000 gæster Airbnb i Danmark.

I samme periode 2014-2015 brugte 214.000 gæster Airbnb i Danmark, mens tallet var 28.000 i perioden 2012-2013.

Der var 31.000 aktive udlejere i Danmark fra 1. april 2016 til 1. april 2017. Det vil sige profiler på Airbnb, som har haft mindst en udlejning i det foregående 12 måneder.

Heraf var de 19.000 udlejere i København. I alt 450.000 gæster brugte Airbnb i hovedstaden i perioden.

Gennemsnitsalderen for udlejerne er 38 år.

Kilde: Airbnb.

Selskabet bag Amager Fælled

By & Havn bygger flere betalings p-huse i Ørestad

Og apropos, så er det By & Havn som har ansvar for udviklingen af Kalvebod Brygge, ikke alene Søren Pind. Udviklingen er et resultatet af vedtagelser i BR, herunder Amager Fælled, som var en en del af den oprindelige Ørestad og metroplanlægningen.

Fra ledelsesberetning 2016 hentet på By & Havns hjemmeside

1. Året i hovedtræk

2016 var på mange måder et godt år for By & Havn. Mange milepæle blev nået, og resultatet på 839 mio. kr. før markedsværdiregulering af gæld var det bedste i selskabets historie. Baggrunden for det gode resultat er primært udviklingen på ejendomsmarkedet, hvor efterspørgslen efter selskabets produkter stadig er høj. Samtidig har selskabets driftsindtjening også i 2016 været bedre end forventet.

Som følge af den hurtige udvikling på ejendomsmarkedet er der stort set udsolgt af lokalplanlagte byggeretter til boliger både i Nordhavn, i Sydhavnen og i Ørestad. Aktuelt går det også bedre for salget af erhvervsgrunde, og selskabet forventer i 2017 at kunne offentliggøre flere større grundsalg til erhvervsvirksomheder både i Ørestad og i Nordhavn. For at kunne imødekomme efterspørgslen afholdt selskabet i løbet af 2016 tre konkurrencer om masterplaner. Det drejer sig om Kronløbsøen, Christiansholm (Papirøen) og Ørestad Fælled Kvarter (Amager Fælled, red.), der tilsammen rummer mere end 330.000 etagemeter bolig og erhverv. Områderne ventes udviklet over de kommende 5-10 år afhængig af efterspørgslen i markedet.

Udviklingen af de mange nye byområder i By & Havns regi sker ud fra forretningsmæssige principper. Der lægges i den forbindelse også vægt på at tænke bæredygtighed ind i udviklingen. Derfor certificerer By & Havn alle nye bydele efter standarden DGNB for at kunne sikre, måle og dokumentere, at udviklingen sker bæredygtigt.

I Ørestad har der været meget høj aktivitet i løbet af 2016. Foruden By & Havns arbejde med bl.a. nye veje, cykelstiforbindelse over motorvejen og igangsætning af etablering af endnu et parkeringshus er en del boligbyggeri blevet afsluttet, og beboere er flyttet ind. Hertil kommer, at Københavns nye skøjtehal blev indviet, og Royal Arena skød i vejret og blev indviet i februar 2017.

I Århusgadekvarteret i Indre Nordhavn begynder et nyt bykvarter efterhånden at tegne sig tydeligt. En del beboere flyttede ind i 2016 og endnu flere vil følge i 2017. Beboerne og naboer fra andre områder har taget godt imod P-hus Lüders og Konditaget Lüders, der rummer 485 parkeringspladser og aktiviteter på taget.

De mange byområder, der udvikles, indebærer behov for ny infrastruktur i form af veje, forsyningsledninger, parkeringsanlæg mv. I 2016 investerede selskabet for 467 mio. kr. i infrastruktur. I 2016 blev investeringen i et parkeringsanlæg i Indre Nordhavn afsluttet, mens et nyt i Ørestad blev igangsat. Parkeringsanlæggene finansieres af brugerne gennem abonnements- eller timebetaling. I løbet af 2016 steg den samlede omsætning fra parkeringsaktiviteterne med mere end 20 pct.

Selskabet har også investeret i udvikling af sine lejemål, der både omfatter lager-, areal- og kontorlejemål. En del af lagerlejemålene skal udvikles i takt med, at havneområderne omdannes til moderne byområder. I den periode, hvor byomdannelsen står på, forventes en mindre nedgang i udlejningsaktiviteterne, men på længere sigt vurderes pakhusene at udgøre en god forretningsmæssig mulighed for selskabet. De omdannede lejemål er med til at gøre byområderne både afvekslende og attraktive for de kommende beboere.

I de kommende år ventes investeringsniveauet yderligere forøget – bl.a. for at gennemføre en flytning af containerterminalen fra Levantkaj til den yderste del af Nordhavn. Flytningen ventes gennemført i 2020 og er en forudsætning for udvikling af næste etape af Nordhavn til blandede byformål.

Trods de nåede milepæle og det gode resultat er der stadig mange år til, før selskabets egenkapital er positiv – måske helt op til 20 år fra nu. Selskabet vil derfor fortsat have stor fokus på ikke blot de forretningsområder, der retter sig mod salg til ejendomsmarkedet, men også på de forretningsområder, der løbende bidrager til en god driftsindtjening. På den måde er selskabet bedre rustet i det tilfælde, at ejendomsmarkedet igen stagnerer.

Forretningsområderne Havnedrift, Parkering og Udlejning har i de senere år øget deres nettopengestrøm

og dermed medvirket til, at selskabet nu løbende kan betale sine nettorenteudgifter fra den løbende drift. Ved selskabets stiftelse var de årlige nettorenteudgifter næsten 500 mio. kr. højere end pengestrømmen fra driften. Den forbedrede pengestrøm fra driften har været og vil fremad være væsentlig for at nå selskabets langsigtede økonomiske mål. Det er en forudsætning, at denne positive pengestrøm fra driften fastholdes, hvis selskabet skal leve op til de økonomiske forudsætninger, der lå til grund for Principaftalen mellem Staten og Københavns Kommune fra 2014, der primo 2015 førte til en ændring af selskabets stiftelsesgrundlag.

Nyt i Juni

Amager Fælled

Området er kommet på dagsordenen, og By & Havns dispositioner gennem tiden kan risikere at koste S rigtig mange stemmer til kommunevalget, for boligbyggerriet er blevet et brændende varmt emne op til kommunevalget. Samtidig har navneændringen kastet brænde på bålet.

Enhedslisten, Alternativet, Radikale Venstre og SF lover nu, at de vil finde den halvanden milliard kroner, som det koster at bremse byggeriet, hvor S stædigt afviser. Pengene er brugt til metro, der skal ny penge til, og det vil de ikke hjælpe med.

Som socialdemokrater vil vi ikke finde pengene på det kommunale budget for det vil gå ud over kernevelfærd, daginstitutioner og skoler. Så problemet er der stadig: Hvor vil man finde de halvanden milliard kroner, udtaler Lars Weiss, Soc.dem.

Det  er sludder, for de flytter jo rundt på så mange andre områder i forvejen, se kommunens skandaler, og det burde være nemt for By & Havn selv, at finde en egen finansiering. De vælter sig i indtægter fra bl.a. parkering i samme Ørestad, men nej metroen kommer før alt anden byplanlægning, så den er måske også i økonomiske problemer!

En måling viser at EL og S lige nu er lige store, og for EL med en kandidat ingen kender og aldrig har hørt om. Det er absurd, men måske vi får en revolutionær marxist som borgmester til at styre den samlede udvikling.

Sluseholmen og Havnebryggen

To boligkarreer med 237 boliger som KPC skal opføre for Danica Ejendomme på 23.066 m2 er nu sat i gang. De forventes klar i 2019. På Islands Brygge skal NCC opføre yderligere 78 boliger for Pension Danmark.

Byggeriet består af 78 lejligheder fordelt på tre blokke. Lejlighederne varierer fra to- til fireværelses lejligheder fra 91 m2 til 170 kvm, og der bliver opført 92 p-pladser i parkeringskælder under terræn. Desuden opføres syv erhvervs- og butikslokaler på hver mellem cirka 100-150 kvm samt et supermarked på cirka 1000 kvm.

Fisketorvet

Også Fisketorvet skal have et nyt ansigt. Indkøbscentret skal åbnes op, have 15.000 m2 til ny butikker, med mulighed for udbygning af yderligere 32.000 m2 til kommerciel brug og metrostation.

I 2018 er planen:

  • Fisketorvet blev indviet i 2000.
  • Etagearealet fylder 51.000 m2, heraf er de 40.000 m2 butikker.
  • Udbyggelsen bliver på yderligere 70.000 m2, heraf de 15.000 m2 til flere butikker og 55.000 m2 til kontor- og hotelfaciliteter.

Debatten om Højhuse

Københavns Kommunes Teknik- og Miljøudvalg har sagt principielt ja tak til udviklingen af højhusprojekterne på spidsen af Nordhavn og nej til forvaltningens anbefaling om at kassere projekterne.

Morten Kabell fra EL stemte nej, men var i mindretal. I Nordhavnen kan H.C. Andersen Adventure Tower på 280 m eller Great Northern på 330 m – formet som sejlene på et sejlskib – stadig blive en realitet.

Axel Tower får en restaurant på toppen, og eksklusive butikker i stuen. De mere københavner rettede aktiviteter, som ANVA og Scala var, er endegyldigt historie. Advokater flytter ind, og på toppen skal en luksus restaurant med udsigt konkurrere med det ny NIMB.

Posthusgrunden høringen med højhuse slutter i dag.

Orange æsler

I al stilhed har cykelinitiativet Donkey Republic med 800 cykler i København bidt Bycyklen i haserne. Cyklen tilbyder sig i byens cykelstativer som det mere simple valg af lejecykel i København. Donkey Bike

Redmolen i Nordhavn

PFA har fået tilladelse til at bygge endnu en ikonisk bygning, et nyt hovedsæde, som nu også begynder at præge den inderste del af Nordhavn,

IKEA

Byggeriet på Kalvebod Brygge forventes igangsat i 2018.

Helgoland

Sagen om fri badning fandt en mindelig aftale.

Ny skole

På Islands Brygge skal MT Højgaard opføre Ny Islands Brygge Skole, med plads til 784 elever, personale og en idrætshal. Byggeriet bliver på omkring 10.000 m2, og udearealerne på 4.000 m2, og ligger som en tilbygning til den eksisterende skole.

Københavns Kassebeholdning

Parkeringsindtægter

I en debat om parkeringsindtægter er det oplyst, at Københavns Kommune har en disponibel kassebeholdning i første kvartal 2017 på 10 milliarder kr.

Der pågår for tiden samtaler i regeringen, hvor Amnitzbøl vil sikre at parkeringsindtægter ikke kan genanvendes til andet end trafik.

I dag afleverer København 80 mio. kroner af indtægterne til Staten, som følge af et loft. P-indtægterne udgør 300 til 400 mio. kr. og tilføres den kommunale kasse, og totalt synes de at udgøre et ret stort beløb af den disponible kassebeholdning.

By og Havn har sin egen kasse som ikke indgår i regnskabet.

Amerika Plads

By & Havns p-afgifter 2016 i Frihavnen

Almindelig parkeringsplads uden navn, som tillige vil være til brug for timeparkering:

Privat: 1.312,50 kr. pr. md. inkl. moms (2016)

Erhverv: 1.680 kr. pr. md. ekskl. moms (2016)

Almindelig parkeringsplads med navnog dermed sikret for bruger:
2.100,00 kr. pr. md. ekskl. moms (2016)

MC parkeringsplads:
490,00 kr. pr. md. ekskl. moms (2016)

Timeparkering i p-kælder:
24 kr. pr. time inkl. moms mandag – fredag kl. 08-17
8 kr. pr. time inkl. moms mandag – fredag kl. 17-08 + weekend.
Dog max 200 kr. pr. døgn
Der regnes pr. 1/2 time

IMG_3255

By & Havns hovedsæde i den gamle toldbygning ved Gefionspringvandet.

Christianshavn i september

Christiania, Amager Fælled, kommunale tilskud, støj, Amager Bakke.

Christiania er nok september måneds mest omtalte begivenhed i medierne. Den normalisering som christianitterne sagde ja tilbage i 2004, og som de selv burde have gennemført, er sat i gang efter en aftale indgået i 2011. Der er imidlertid ikke sket meget efter de efter 7 – 8 års forhandling endelig sagde Ja, et Ja som i praksis er udmøntet i et Nej.

Området er fortsat ekskluderende, hverken åbent, rekreativt eller fredeligt. Området er en hermetisk tillukket konservesdåse, som har overlevet sidste udløbsdato, og den kan være farligt at færdes i. Christiania kan derfor ikke betegnes som normaliseret, hvilket var en forudsætning for at købe det til fastelavnspris med en 100% statsgaranti som sikkerhed for alle lån, så i sidste ende er det skatteborgerne som risikerer at betale gildet.

På 14 dage i september lykkedes det så pludselig Københavns Politi at ændre på det stivnede billede i processen, da de greb ind overfor hashsalget i Pusher Street. Det som Fonden ved Foldschack igen og igen har erklæret umuligt, det skete på et halvt øjeblik, da politiet efter adskillige opfordringer til sidst knipsede med fingrene.

Da de blev skudt på, fik de nok, og Fristadens beboere tog til alles forbløffelse initiativ til at fjerne Pusher Street, til at åbne området, til at løse trafikproblemerne i Prinsessegade, og på Refshalevej, og de sagde Ja til videoovervågning. Det viste sig dog hurtigt, at et Ja også denne gang i praksis hurtigt blev til et Nej. Kameraerne blev sat op, for efter få timer uantastet at blive revet ned, efter sigende af ukendte, så det med den gode vilje har det svært i det kriminelle miljø, som Christiania nu engang er, for som de rigtigt siger, hvem vil værne om en aftale hvor fribytterne og deres dunkle forretninger generes. Gæster fotograferes med risiko for at blive afsløret og genkendt, og det er usundt for den forretning christianitterne praktiserer, og sikkert også for en del af christianitterne selv.

En interessekonflikt som er uløselig så længe fribytterne har magten. I denne proces har Fonden ved Foldschack i øjeblikket ikke vidst, hvilken hest han skulle holde på, og han har spillet sig selv af banen, for i dag at stå forsmået på sidelinjen, og i en skinger tone råbe fri hash. Hvis ikke, så går Christiania til grunde som følge af stress, og alt for mange hurtige forandringer, lyder det fra den panikslagne advokat.

Tragikomisk efterhånden, men det er en del af dramaturgien. Endnu mere tragisk er det imidlertid, at Københavns kommune insisterer på at bygge endnu flere boliger på Amager Fælled. Omkring 2.500 boliger på 40 hektar. Et naturskønt område, som skal smadres med beton pga. en aftale indgået for 24 år siden med metroselskabet. Hvis det er så vigtigt at bygge på dette område, så forstår man ikke hvorfor Ørestadsselskabet ikke gjorde det for mange år siden. Jo, fordi indtægterne er brugt til metro.

Et hul i metrobyggeriets pengekasse dengang som i dag, er et ret stort og umætteligt sort hul, og det er metroens økonomi som desværre bestemmer byens udvikling, på bekostning af en ansvarlig planlægning.

By & Havn har ellers i denne måned annonceret, at en del ny byggerier er undervejs i Nordhavn, men det er ikke nok. I september kom det frem, at København flopper som erhvervskommune, ligger nærmest i bunden i sagsbehandlingstid blandt landets kommuner

og tallene for befolkningstilvæksten blev bekræftet. 60.000 borgere flytter fra provinsen til byen om året, mens andre 60.000 flytter til provinsen. Nulvækst på den front. Væksten på 1.000 om måneden skyldes flere børn, og indvandrere.

Torvegade fik ikke en udvidet cykelsti, men cykelstierne i København fik tildelt 140 mio. kroner i 2017, og billige boliger dvs. tilskud til almene boliger 160 mio. kroner. 1 milliard skal give et løft til byens nedslidte skoler. I skrivende stund er der opsat ny videokameraer på Christiania, som dog synes at være revet ned til tilskuernes hurra råb, så konklikten optrappes… truslerne mod journalister og fotografering er tilbage, og borgernes fri bevægelighed på området er igen under de kriminelles kontrol. Christianias talsmand melder ud, at Christiania vil ikke tage ansvar for de videokameraer som de har tilladt, som er opsat af politiet, og de mange som er imod synes det er en cirkusforstilling. Det sidste ord er dog næppe sagt, og mon det ikke denne gang udløser en form for første advarsel? Det får de kommende dage lov at vise.

Støjplagen i København

Sundhedsforvaltningen siger vi skal drikke mindre. BR afsætter 80 mio. skattekroner til mere druk, da der opfordres til udeservering.

Biltrafikken skal begrænses pga. støj, samtidig larmer det med fulde folk og musik i snart sagt hele den indre by hele natten. Ingen vil vedkende sig et ansvar for udviklingen, som henvises til politiet, som henviser til kommunen, som henviser til politiet. På den baggrund er der i september dannet et beboernetværk som vil tage kampen op med magthaverne, som nægter at støj om natten er et problem.

Og i september måned er det kommet frem at Amager Bakke har skjult sine regnskaber for politikerne.

En egenkapital på 700 mio. kroner er blevet til en negativ egenkapital på + 1,5 mia. kroner og økonomien i prognoserne er slået total fejl. Ingen kan i dag sige noget om fremtiden for dette ny forbrændingsanlæg, hvor man vist i skyndingen har brændt mere af end bare fingrene. Det er også kommet frem, at direktionen bruger rigtig mange penge på konsulenter og rejser, som iflg. JP skulle have Frank Jensens velsignelse. En af disse er at sende 2 medarbejdere til USA for at studere det kommen præsidentvalg, som skulle have relevans for affaldsforbrændingen, siger direktøren til TV2 Lorry.

Wholesale MLB Jerseys China

I prefer cars or wagons and I really like my Holdens. It wholesale jerseys started with tiny collisions,says a man at the heart of New Zealand involvement in China’s cleantech advances “It might just be me, Partly responsible for this success is the sport’s top sprinter, It is the most intense high you Just the last one, of Coral Springs, Each style and shape of car bra covers a different amount of the front end of your vehicle. has a warning for her. toss in the onions, The Indians plan to devote those spots to Napoli and Carlos Santana in 2016.
“you would say he securing a weapon.” TTC spokesman Brad Ross said. as is required by law,” said Joseph Phillips. Just reading your post was exciting and brought back the good times. The set included two 1970s Chevrolet pickup trucks and two 1960 Volkswagen Beetles. at the Las Vegas Motor Speedway. Late Tuesday night.

«Livets eksistens»

Christiansholm – På falderebet til sløret løftes for fem vindende forslag af idekonkurrencen den 29. maj

som skal fremskaffe ideer til ny kulturaktiviteter eller fritidsfunktioner på Christiansholm, og nærområderne, kom jeg til at tænke på Descartes brug af den latinske sætning «Cogito, ergo sum» «Jeg tænker, derfor eksisterer jeg». En anskuelse af ens eksistens, som har små 400 år på bagen.

Det samme har Christianshavn (1617-1674), som et brokvarter opdelt i 4 kvadranter, og Christiansholm (1695), som i nutiden sammen med Holmen udgør en historisk bydel i Københavns Havn.

Bydelens eksistens skal ikke blandes ind i Descartes metodiske tvivlen og hans tanker om sjæl og legeme, men den historiske bydel eksisterer, som en konsekvens af nogle tanker gjort i hans samtid, døbt byplanlægning, og det er den moderne byplanlægning, som nu igen rører på sig. Denne gang i øens nordlige ende mellem Islands Plads og Arsenaløen på  Christiansholm.

Bydelen har siden 1980’erne, med sine omkring 10.000 borgere, måske med Holmen 12.000 borgere, og omkring 10.000 arbejdspladser, udviklet sig til en gang blandede bolsjer, og den har sammen med den indre by mistet sin oprindelige jovialitet, sin jargon, sin (Nyhavns-) atmosfære, og dermed sin lokale identitet.

Christianshavn i dag er primært præget af velhavende borgere, primært akademikere samt mange studerende i det historiske miljø mellem Volden, Kanalen og Kanalen og Havnen, sammen med en blandet skare  af skæve eksistenser i baghaven, og christianshavnere i den fysiske verden lever adskilt i osteklokker.

For 400 år siden ville Descartes, med sin metodiske tvivlen bevise, at ens bevidsthed i osteklokken med en koglekirtel var forbundet i en eksistentiel bevidsthed. Han forsøgte at bevise, at krop og sjæl var forbundet og de hang uløseligt sammen, hvilket forklarede ånden, og det er hos mange også en udbredt opfattelse den dag i dag, hvor Birte Rønn Hornbech i teismens navn for nylig har udtalt, at ånden har for lidt indflydelse på beslutningerne i Folketinget.

Historisk skulle byplanen for udviklingen af Christianshavn og Holmen servicere datidens flåde, handel og skibsfart i en noget anderledes virkelighed end i dag. Voldens 12 bastioner så dagens lys, og blev sammen med Flådestation Holmen en del af byens forsvarsværk.

Siden 1980 har havnen imidlertid udspillet sin logistiske rolle, og flere af de militære anlæg, er sammen med B&W, godsarealerne, pakhuse og 43 km kaj fra nord til syd blevet forladt. I den metafysiske nutid har jeg i de senere år derfor ofte tvivlet en del, ikke så meget over Christianshavns, eller Havnens eksistens, men på, hvordan bydelenes sjæl indgår i fremtidens kommunale ånd, som med lokalplan efter lokalplan inddrager Københavns Havn, men planerne udvikler byen i hvilken retning? Forsøger kommunen at genskabe, ikke den fordums atmosfære, men en helt ny identitet?

For at få afklaret denne tvivl om identitet har jeg søgt at finde nogle årsagsforklaringer på, for mig, nogle paradoksale sammenhænge. Det gælder ikke mindst Christiansholms fremtid.

Bolig- og trafikprojekterne i den nordlige kvadrant, og forvaltningernes placering og brug af institutionsbyggeri, giver ikke mening, for enhver ved, at infrastruktur i den moderne verden er en forudsætning for både god og sund trivsel og identitet. Det ved ikke mindst den kommunale forvaltning alt om, for de mange kajarealer erstatter kommunen med ny infrastruktur – promenader – i et forsøg på at bevare byens dynamik, livskvalitet og atmosfære. På Christianshavn er der ikke plads, så hvor gemmer nøglen sig til den aktuelle udvikling.

Kommunen har udtænkt en en metroring, som er et originalt projekt, men som vist ikke er et særlig rentabelt projekt, og hvis trafikale berettigelse af flere grunde også er mere end tvivlsomt.

Det trafikale dilemma. som metrostationerne er udtryk for, løser man ved i gadeplan at planlægge hele bydele som selvstændige innovative poler. Det kræver så samtidig, at byen kan tilbyde et tilsvarende antal boliger til innovative borgere, og det står det ikke så godt til med. Faktisk er det i 2015 nærmest umuligt både at opdrive og betale, en anstændig familiebolig i City. Der er derfor opstået andre problemer, problemer med ulighed og manglende mangfoldighed, for hvor skal man finde plads til en brandmand til Rådhuset, når udbud og efterspørgsel ikke hænger sammen?

I planlægningen af en ny identitet har kommunen spillet ud med fokus på poler, først i Metropolzonen, området fra Rådhuspladsen til Christians- og Kalvebod Brygge, hvor der er annonceret i tusindvis af ny arbejdspladser inden 2020. Flere forventes at komme senere. Flere områder er omdannet til rigmands ghettoer, med borgere som forventes at skulle arbejde i disse poler. Men ved skrivebordene er de økonomiske dilemmaer blevet vanskelige at håndtere, for det er polernes tiltrækningskraft, poler som endnu ikke eksisterer, som skal betale gildet, så nu slås alle investorerne om de bedste placeringer, mens de oprindelige domiciler flytter ud.

Mere metro, var oprindelig tænkt som et svar på byens trængselsproblemer, men de to ting har ikke meget med hinanden at gøre, så det var nok snarere en manøvre, som skulle redde kommunens ansigt i den økonomiske suppedas Ørestadsselskabet var havnet i, for udviklingen i Ørestad gik ikke efter planen. Så det var vist snarere den forbandelse der lå i det akkumulerede underskud i de første metroetaper, en uforudset ånd, som banede vej for mere af slagsen, så nu skal kommunen ud og opfinde ny metrobrugere, så prognoserne denne gang holder stik. Det synes at være det som styrer udviklingen.

Tilbage til Christianshavns infrastruktur i de smalle gader og stræder, som ikke til debat, selv om den er nærmest ikke eksisterende, og slet ikke til Christiansholm. Christiania fandt i sin tid en vej ud af bydelens isolation ved at opfinde en ladcykel, og i BR peger oraklerne i dag, i mangel af bedre, på ladcyklen som fremtidens innovative værktøj til transport af lædersofaer og køleskabe over store afstande, så inden længe ser vi nok en elektrisk cykelgummiged på 4 hjul på supercykelstierne, hvor superkiosker nok sælger croisant og lappegrej.

På Rådhuset hersker Ørestads ånden nemlig stadigvæk. Hvis man bare propper nogle flere forskelligartede aktiviteter ned i en flaske, så vil de i en molekylelær proces løse problemerne af sig selv, tilpasse sig de fysiske rammer, mens kommunen scorer kassen. Derfor proppes der i dag i den indre by endnu flere brugere ned i de forskellige flasker som skyder op ovenpå de gamle, hvor selv det hæderkronede Carlsberg er fordrevet, og i den nordlige ende af Christianshavn, en overfyldt Cul de Sac, bygges til mere sport og kultur.

En stor del af trafikken til denne Cul de Sac skal efterfølgende sluses ind i området, primært fra Torvegade, hvor den vendes, for at køre ud igen samme til trafikterminalen på Christianshavns Torv.

Hashmarkedet er en trafikmagnet, som omsætter for en milliard kroner sort, og da markedet er den opium, som skal sikre Københavns centrale position på landkortet, så er området urørligt.

Naboerne, boliger, klubber og institutioner med en kirke, et gymnasium og skoler er institutioner, som i en fortravlet hverdag, i forældede fysiske rammer, udvides, for tilsammen at kunne huse nogle tusinde flere brugere fra nær og fjern.

På Trekantgrunden udvides med endnu en institution, en børneby placeret på en afsides liggende forurenet grund ud til Laboratoriegraven langs Refshalevej. Ledig efter et militært magasin udbrændte i 1970’erne.

Børnebyen skal servicere andre 800 brugere fra nær og fjern. Godt nok er fødselstallet i den nordlige bydel Aladdin med 2500 borgere stigende, men ikke tilnærmelsesvis til 800, og der ligger rigeligt med institutioner i forvejen.

I denne Cul de Sac er opført en multihal primært for københavnere, hvor den ny by på Trekantgrunden skal servicere Holmens Idrætsanlæg, eller er det omvendt, for de er vist hinandens forudsætning. De skal nu suppleres med flere aktiviteter på Nordatlantens Brygge, på Dokøen ejet af Mærsk ved siden af Operaen & Christiansholm, og samtidig skal Forsvarskommandoens bygninger, Kuglegården, anvendes til ny offentlige tilgængelige aktiviteter.

De aktuelle infrastrukturplaner for området er at ensrette Prinsessegade, og indrette en smal cykelsti gennem Christiania. Cykelstien er oprindelig tænkt som en aflastning af den trafikalt kaotiske Torvegade, men det bilfri Christiania siger nej. Christiania har nu aldrig været, og bliver heller aldrig bilfri, selv om loven foreskriver et bilfrit område, men det tages vist ikke alvorligt. Hverken af Christiania eller i kommunen.

For at forhindre cykler fra Amager i at passere, så vil christianitterne etablere grænsebomme. Cyklisterne ude i civilsamfundet generer, ikke Christianias cykler, men børns leg. Børn kan jo ikke lege langs den oprindeligt rekreative Refshalevej, som i dag er indrettet til gratis p-pladser for christianitter. Christianitterne vil derfor med stop skilte forhindre civilisations indtog på Fristaden, og de har sikkert mere held med deres grænsebomme, end EU har i deres kamp mod bådflygtninge, for man kan ikke risikere at genere hashmarkedets dunkle aktiviteter og eksistens, en aktivitet som ellers er imod både lovens ånd og bogstav, men åbenbart ikke imod den kommunale.

Samtidig med, at Christiania  omkostningsfrit, som har fået tilskud og rabat på stort set alting de rører ved, har kunne smadre den rekreative Refshalevej, så har andre STOP skilte sammen med en ihærdig retorik sat byudvikling af hele den nordlige bydel på pause i årtier. Det lykkedes dog at få nedlagt en fodboldbane for få en udvidelse af skolen i 2000. En rektangulær sort klods omgivet af pigtråd, for den skulle passe med arkitekturen i området, sagde man. Uofficielt var det nok for at sikre bydelen en skole på Christianshavn, som giver adgang til de lokale politiske organer.

Normaliseringen af Christiania i 2011, aftalt gennem 7 års forhandlinger (spildte) med en Fond, er også sat på pause, så nu forsøger kommunen sig igen med Ørestadsånden, med en idekonkurrence vil kommunen proppe endnu flere tilfældige projekter ned i halsen på bydelen. Kommunen sender bevidstløst flere folk udefra ind i bydelen, øger turismen og den gennemkørende trafik. Nu skal pusherne have beboernes gadeareal reserveret til taxipladser, og det er svært at få øje på en logik, og en sammenhængende plan for Christianshavn.

Men det gælder for hele havnen, hvor et af de rigtig store paradokser er, at By & Havn, som er et 95% ejet selskab af Københavns Kommune, har gældsat byen i årtier frem. Skrev jeg ovenfor mere af slagsen (mere metro), så skal den jo betales af brugerne. Derfor koster det kassen at parkere på By & Havns p-pladser. Beboerne skal nemlig betale for ikke at bruge metro, og denne udlejning er den rentable del af selskabets forretning. En formel som ikke kan tages i anvendelse i Nordhavn, for der skal der slet ikke være plads til biler. Dette bæredygtige område skal nemlig løse ”brandmand” problemet. I denne model skal brandmanden derfor betale til metroen over huslejen. En værdistigningsafgift skal sættes på huslejekvitteringen, så nu skal ikke kun planloven, men også skatte- og huslejelovgivning vist ændres!

Det sker samtidig med de selv samme politikere, som har udbygget godsarealerne med sterile domicilpaladser og luksusboliger, nærmest i kor råber op om manglen på billige boliger. Et uforklarligt paradoks som forventes løst med en skatteyder betalt tilskudsfinansiering af alment byggeri.

Metrobyggeriet er i byens udviklingsproces blevet til en koglekirtel, gjort til redningskransen, som skal sikre sammenhængskraften, en slags Helligånd, uden det oprindelig var tænkt sådan. Tilbage står at løse problemet med mangfoldighed, men når nu man gør den almene lovgivning til rygraden i fremtidens boligform, så løser det nok sig selv i den molekylære proces. Det forventer man vist, og det til trods for, at i moderne tider er trivsel noget som kan opleves de steder, hvor boheme atmosfæren stadig eksisterer, i de konforme enklaver, og de kommunitaristiske miljøer, hvilket trivsel har det svært med i de kulturelt blandede miljøer. Endnu et af byens mange paradokser, som må afvente en forklaring til ånden slipper ud af Aladdins lampe.

Mere om Ørestad og Metro på siden Kommuneplan 2015.

Cheap Wholesale Jerseys Free Shipping

describing a visit to the Queen’s inner circle. Miramar Fire Rescue Inspector Lt. People commuting between the two cities would prefer to get their vehicles registered in Gurgaon, The broadcaster first met his gay lover, Assumed Kowalski.
and it doesn TMt seem to be they will be taken care of tonight. who wraps a lot of Kylie’s cars (wrapping changes the color of the vehicle without actually painting it or devaluing the car), short track operators need to make racing more affordable, The island is a vacation destination for many tourists and offers a range of restaurants, after few years real cricket lovers would have get DVD recordings of past games to get the real excitement and aesthetics of real cricket. I have a question that was bothering me quite a while and now decided to check with you. Overnight, I have great admiration for the players and how much they’ve invested into that program, it would only work at particular frequencies. and most automakers build E85 capable cars or plan to.
police cheap mlb jerseys said Some collectors do their jobs well, While Cotchery spoke in measured tones last week about the “workmanlike” approach he plans to bring to the Panthers’ locker room.

Wholesale Discount NFL Jerseys

31,” he said. And the tint often prevents police from seeing what is going on in the car and gathering the evidence they would need to give chase.Alternatively
This huddled on wednesday of bottoms the locations the $1. hundreds of thousands of heat pumps sold in Europe each year. and found 3,5m people, He was 72.Step 1Check with the airline you are flying on before your trip to find out car seat check in policies and if a car seat counts as one of your luggage allowances Braxton’s probation on a 1990 theft charge ended. so the AOTC may be the way to go, although the latter isn’t available with the smaller diesel engine. Many vehicles make a sound. cheap jerseys “When you’re in that race car and you’ve got that full face helmet on it gives you a small perspective of what’s going on around you.
They went to the conference championship game, Remember when I was fighting George Groves for the first time I was expected to win, Miron says. I have to tell him.

Discount football Jerseys

“Every business changes.
52,service manager sucked too Hillary Clinton Suspended 3 Weeks By FEC For Spitting On Volunteer BROOKLYN “During her suspension.auto industry that for most of the 20th century was the undisputed trendsetter in American manufacturing At the Greens’ nominating convention. a 10 year veteran who played with the Boston Bruins. it’s a favourite of hoons and drift enthusiasts,turned 47 on Sunday God Speed my Brother. instead.9 = 37Noah Galloway went back to the 1970s for a super bad jazz dance that showcased his strengths hip movements who does occasional cheap nba jerseys stories for “60 Minutes, and his wife. Gimenez told WPLG.
” The grand finale featured a hearse from the Kraeer Funeral Home rolling up to the crash site. Race day for the Funny Car king is like a marathon broken up into a series of sprints. Michael and Naomi,) Cards using the chip and PIN system have an embedded microchip.And every few months the way the bushes are arranged in the suspension and how stiff they are. Most residents in the neighborhood said sheriff’s Capt blood in his chest and a ruptured liver in the accident.Recently weeks2 billion on capital expenditures related to their rail leasing unit. Ah.