Tag-arkiv: Bycykler/Parkering

Bycykler og hvor i byrummet kan cykler parkeres

Bycykler skaber ravage

Den søvnløse borgmester Morten Kabell fra Enhedslisten tæller for tiden Æsler om natten for at falde i søvn.

Den private cykelaktør Donkey, med den orange cykel, bevæger sig for tiden ind på et markedet for bycykler, som er borgmesterens kæledægge, og iflg. Politiken skulle han se rødt, for nu er der for mange bycykler?

På Christianshavns Torv er borgerne henvist til en kælder, mens bycyklerne har fine stativer i Dronningsgade. Men hvem er brugerne af bycyklen? Næppe christianshavnere.

Kun Københavns Kommune har lov til at afsætte plads i byrummet til bycyklen. Kommunen har investeret i cykler og GoBike, som vist er gået konkurs, i cykler til plus 40.000 kroner pr. stk.

Ingeniøren om bycyklen

Bycyklen

Skal andre aktører på markedet, lidt som kommunens privatretlige selskab By & Havn, først betale (By & Havn fik arealerne gratis) for et areal, som de sikkert ikke kan tildeles, for derefter at betale for anlæg, og derefter for drift- og vedligeholdelse og, Hvor det er skatteborgerne som betaler kommunens projekt, så opnår det private  Orange Donkey næppe borgmesterens godkendelse til at konkurrere med den kommunale bycykel.

Udviklingen er et godt eksempel på, at de københavnske politikere kløjs i den ene fadæse efter den anden på københavnernes regning.

Læs Politiken

TV2 Lorry – De Radikale vil skabe plads

Marts 2017

Dialogmøder med Københavns Politi

Politiets Task Force ønsker en revision af dialogmøderne med bydelen om udviklingen på Christiania. Fremover skal møderne afholdes hver 6 måned, og noget tyder på en udskiftning af en eller flere af de nuværende aktører, som alle er interesseorganisationer. Kilde lokaluvalget.

Københavnerne på overførsel

56.900 modtog offentlige ydelser i 3. kvartal 2016, og dermed er der et overskud på 318 mio. på den kommunale konto.

Copenhagen Street Food

De 35 aktører med spisesteder på Christiansholm har ikke kunnet enes om Bispeengen til nyt madmarked. Et noget aparte tilbud kommunen har foreslået som alternativ. Den enkelte indehaver vil nu gå egne veje, hvilket betyder at markeder spredes ud i byen. Det er måske ikke en god løsning for Christiansholm, som synes at blive en kedelig affære, men det er godt for København.

Metro Cityringen

Københavns Overborgmester Frank Jensen nægter at udtale sig om den aktuelle økonomi i cityringen, hvor skatteborgerne i København hænger på eventuelle ekstra regninger.

Badelande

Religionsopdelte svømmehaller og badelande er ny toner. Gardiner og mørkelægning skal sikre en kønsopdeling. På badestranden er det Burkini beklædningen som er et diskussionsemne, bare en storm i et glas vand synes et flertal.

Bycyklen

Ny kritik blev fremsat af Københavns Kommunes bycykel, som konkurrerer med skattekroner om udlejning til hoteller og turister. Bycyklen er samtidig kommet i stormvejr, men synes at blive reddet i en konstruktion finansieret af SAXO bank, som er den største kreditor i GOBIKE.

Amager Bakke, et kommunalt selskab.

En redegørelse fra bestyrelsen om en eksplosion tilbage i februar er blevet afvist af politikerne. Dele af bestyrelsen har valgt at holde hånden over direktøren, og sagen henlægges. Også økonomien halter som en konsekvens af direktørens prognoser. Derfor skal der importeres affald for at gøre driften rentabel, og formanden for bestyrelsen i Amager Bakke (S i København) har som en konsekvens forsøgt at fyre den oplagt økonomisk uansvarlige ledelse, men han blev nedstemt. Han har derfor valgt at forlade sin post.

Danske Bank på Torvet lukker butikken den 7. maj

Som den sidste rækken af bank filialer lukker Danske Bank på torvet, som for få år siden husede sparekasserne SDS & Bikuben, som fusionerede med Nordea og Danske Bank, så Handelsbanken. Selv Nordea i Ørkenfortet er det snart slut med.

Københavnere lader sig skille

København har 600.000 indbyggere, og hver fjerde er gift. I 2016 valgte 3.000 københavnere at lade sig skille, og dermed har København igen  flest skilsmisser. Det skriver Berlingske.

Sidste år blev der ifølge Danmarks Statistik foretaget 16 skilsmisser pr. 1.000 gifte indbyggere på landsplan. I København er tallet 21. København har ligget helt i top hvert år, siden man begyndte at opgøre skilsmisser på byplan for ni år siden – lige på nær i 2012, et år hvor Læsølå nr. og København nr. 2.

Byens tilbud kan være årsag

Kultursociolog Emilia van Hauen mener, at forklaringen på de mange skilsmisser i Københavns skal findes i storbyens bevægelse. Et forholdsvist smalt geografisk område bevæger sig hele tiden i nye retninger. Det kan have en indflydelse på ægteskabet.

First movers eller trendsættere bor i storbyer

Storbymennesker bliver gennem denne bevægelig i langt højere grad påvirket af stimuli end folk på landet, og byens indbyggere er derfor mere åbne. De inspireres af bevægelighed indenfor kunst, kultur, uddannelse og økonomi, hvor mange tilbud gør flere til first movers, som igen er en udfordring for ægteskabet.

Bycyklen konkurs

Firmaet Gobike ejer bycyklerne i København, og firmaet Gobike er i dag konkurs. Cyklerne, som er økonomisk kostbare i både anskaffelse og vedligeholdelse, synes at være udlejet til BikeShare Danmark.

Gobike har indgået en aftale med By og Pendlercykelfonden, som er en sammenslutning mellem Københavns- og Frederiksberg Kommune og DSB, som har til hensigt at Bikeshare varetager driften. Firmaet er med Gobikes konkurs under rekonstruktion.

Ingen eksterne investorer har villet sætte penge i projektet, heller ikke Saxo Bank som skulle have 40 mio. kroner i klemme eller Københavns Kommune, som har har konstrueret projektetet, og sat det på bedding.

Hvor meget det koster borgerne i København vides ikke, men måske det kan afhjælpe de mange problemer med de private cykel-udlejningsfirmaer, som er kommet under pres i kølvandet på den højtteknologiske model.

Politiken skriver, at Fonden vil drive selskabet BIKESHARE videre for driften er sund, men den vil vist ikke betale for cyklerne, som ejes af GOBIKE. Det harmonerer ikke og lyder absurd, for hvilken kurator vil nedskrive værdierne af de højtteknologiske cykler til fordel for kommunen som ikke vil betale!

Cyklerne kan bruges andre steder i Gobike, som driver et bycykelsystem i 4 lande, og det er under alle omstændigheder en kortsigtet og uansvarlig løsning, for ikke at sige en kompliceret konstruktion.

SAXO skulle have tilbudt at miste 80 mio. kr. så GOBIKE kunne fortsætte, men det tilbud har Fonden afvist,

Bycyklen er en økonomisk rodet affære

Bycyklen konkurs!

Venter endnu en millionregning københavnerne?

Gobike, selskabet bag de 1860 el-drevne bycykler med tablets på styret, har ikke flere penge på bankbogen, og er i betalingsstandsning.

Risikoen for en konkurs er overhængende, men foreløbig fortsætter driften, hvor datterselskabet Bikeshare med adresse i Danmark, står for vedligeholdelsen, samt det bagvedliggende it-system. Uden it systemet, bryder hele systemet sammen.

Saxo Privat Bank er Gobikes største kreditor med en tinglyst pant på 100 mio. kr. i moderselskab og datterselskab. En konkurs var på tale allerede i 2015, men blev afværget af ny bankgarantier, og samarbejdet med By- og Pendlercykelfonden fortsatte. Saxo Bank håber der denne gang kan findes en holdbar løsning. Kilde: Finans.

Københavns skatteborgere har netop nu 40 mio. kroner i klemme.

Bycyklens hjemmeside skriver

08-03-2017

Gobike A/S er d. 1. marts gået i rekonstruktion. Det har ingen effekt på driften af Bycyklerne, der kører uforstyrret videre.

By- og Pendlercykel Fonden, der ejer retten til at udbyde Bycyklerne i Danmark, har et tæt samarbejde med driftsenheden, BikeShare Danmark A/S, der er et datterselskab af Gobike A/S. I tæt dialog med rekonstruktøren af Gobike A/S, advokat Henrik Selchau Poulsen, vil de i fællesskab sikre, at brugerne af Bycykelsystemet ikke kommer til at mærke noget til Gobikes situation.

Bycyklerne oplevede en stor fremgang i 2016, og allerede nu er der endnu mere positive tendenser for 2017. Eksempelvis har februar i år haft mere end fem gange så mange ture som samme måned sidste år. Derudover forventer By- og Pendlercykel Fonden at have en erhvervsløsning klar til maj, der gerne skulle flytte en del møde- og medarbejderpendling fra biler til Bycykler – med det formål at spare tid og CO2-udslip og desuden fremme medarbejdernes sundhed og trivsel. Bycyklernes store fremgang ser dermed ud til at fortsætte i 2017.

I 2015 havde selskabet kun leveret 424 ud af de 1.860 aftalte bycykler, ligesom cyklerne endte på en pris omkring 70.000 kroner.

Situationen i dag er uklar, men i kommunen er der stor utilfredshed med, at bycyklen konkurrerer med den private cykeludlejning på ulige vilkår.

Morten Kabell fra Enhedslisten udtaler: Vore kriterier var bedst og billigst samt en juridisk sikker konstruktion for de penge kommunen betaler.

Den kinesiske model

Københavns Kommune vil skabe mere rum til cykler og Lokaludvalget pusler med udlejning af Ladcykler. Vi kan oplyse om en motoriseret model, som de sidste to år har holdt parkeret i Brobergsgade uden at være rørt. Ladcykler på 3 hjul, med eller uden motor, betaler ikke p-afgift som biler, men de fylder det samme som de små med 4 hjul.
Peking version af en trehjulet cykel

Cykeludgaven

Hvem ved om vi får bryggerheste med kuske og hestevogne tilbage ?

En el dreven model er måske fremtiden i København

Er fremtiden i København en rejse tilbage til fortiden.

Den trehjulede med en boks er ikke brugt i Peking.

Hvor ens radius for den fri bevægelighed i byen er politisk bestemt gennem trafikale løsninger.

En TGV forbinder i dag Paris med Bordeaux, en strækning på 600 km, på 2 timer.

Mon det er grønthandleren på vej hjem fra Grønttorvet!

En smartere udgave af denne model med en paraply kunne nemt forveksles med de mange kaffevogne som er dukket op i de københavnske gader.

Hvor svært kan det være.

En markedsplads med brug for parkering

 

Mon IKEA på Kalvebod Brygge vil løse cykel parkeringsproblemerne langs havefronten foran Hotel Mariott til Fisketorvet

Han ville vist ikke med på billedet.

Lidt luksus skal der være plads til.