Tag-arkiv: Kommunale skandaler

🎉Borgmesterføljetonen

Et harmdirrende misbrug af skatteborgernes penge på Rådhuset er afsløret i kølvandet på Anna Mee Allerslev magtmisbrug.

DR skriver :

Da den socialdemokratiske overborgmester Frank Jensen fyldte 50 tilbage i 2011, blev det fejret og betalt af kommunen. Der var en offentlig reception med 800 deltagere, og det kostede borgerne 84.198 kr. (Blev omtalt på 24/7’s sladdermagasin, Det man taler om, som sikkert kommer ind over problematikken i dag).

Kommunen har siden 2011 også betalt for tre andre borgmestres fødselsdage:

SF’s Sundhedsborgmester Ninna Thomsen holdt 40 års fødselsdag i 2016. En fest til 24.760 kr.

Den tidligere radikale beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslevs 30 års fødselsdag i 2014 til 34.890 kr.

Og Venstres Kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslevs 40 års fødselsdag i 2012 til 70.070 kr.

Københavns borgmestre har brugt mere på sig selv end flere betaler i skat.

Sikke en omgang griseri.

Handlingerne fortjener en rød Tyr

Københavns Kommune har desuden betalt for mindst 11 andre politikeres fødselsdage, jubilæer, afskedsreceptioner og bryllupper blandt siden 2011.

I nogle tilfælde har kommunen kun lagt lokaler til. I andre tilfælde har kommunekassen også betalt for mad, drikke og personale, skriver DR.dk.

Ifølge Roger Buch, kommunalforsker ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, ligger den praksis i randområdet af, hvad kommunalfuldmagten tillader. Det er ikke i borgernes interesse, at betale for borgmestres fødselsdage, men på Rådhuset i København er politikerne blottet for hæmninger.

I Århus og Odense betaler politikerne selv for deres private arrangementer. Hvor svært kan det være.

Tagget griseri adskiller fremover politiske skandaler fra personlig vinding.

Borgmester går gennem isen

Intriger og løgne får de Radikales formand i Hovedstaden, Bo Nissen Knudsen, til at trække sig.

Jeg trækker mig med øjeblikkelig virkning som formand for Hovedstadens Radikale Venstre. Jeg kan ikke længere stå inde for den måde som kommunalvalget i København håndteres på, og eftersom det er en af mine vigtigste opgaver som formand, må jeg forlade posten.

Som de fleste ved, har vores spidskandidat Anna Mee Allerslev været ude i offentligt stormvejr pga. sager om dårlig håndtering af sit bryllup og om uretmæssig modtagelse af gaver fra samarbejdspartnere. For så vidt mener jeg at sagerne er blæst ud af proportion, og at de hører til kategorien af dumheder som vi alle kan begå, og som vi må rette op på efter bedste evne.

Det er til gengæld ikke muligt for mig at stå inde for at vores spidskandidat, midt i stormvejret, har prioriteret at bruge sin tid på interne intriger i partiet og på systematisk og med talløse løgne at underminere partiforeningens demokratiske strukturer og beslutningsgange. Det er dem jeg skal stå som garant for som formand, og det har jeg ikke kunnet. Så det er mig selv der har fejlet, og derfor er det mig der må gå.

Jeg er stadig radikal, og jeg kommer stadig til at stemme radikalt til kommunalvalget. Jeg mener at partiet under den betændte overflade har den rigtige grønne og socialliberale tilgang, både til København og til landspolitikken. Så jeg vil til enhver tid stadig opfordre til at stemme radikalt – men for gudernes skyld til at stemme personligt og at stemme på en kandidat med troværdighed og integritet. Dem har vi heldigvis mange af på den radikale liste.

På Chr.dk tager vi Tyren ved hornene

Og dagen derpå skriver BT, at Øens Murerfirma med hjælp fra Anna Mee Allerslev og borgmesterens embedsmænd fik en privat byggesag, da de skulle istandsætte en bygning på Kløverparken til TAP 1, hastet igennem i TMF på 4 dage. Øen risikerede en konkurs, og brugte  en god ven som livline. Det var i kulturens sag, udtaler borgmesteren, men det er jo belejligt at firmaet som tak stiller sine festlokaler gratis til rådighed. Nepotisme mener mange, og borgmesteren er af kollegaer opfordret til at træde tilbage.

Ny anklager om embedsmisbrug

Livet på Københavns Rådhus

Beskæftigelses borgmester Anna Mee Allerslev afviser, at det er embedsmisbrug, når hun anvender ansatte i forvaltningen til at udføre hendes private gøremål.

BT afslører, at en mailkorrespondance på 84 mail i forbindelse med hendes bryllup viser, at personalet på hendes vegne udover at skulle tage stilling til kagegafler, fade, skåle, vaser, servietter, bordplaner, serveringsvogne, eller stort set bryluppets afvikling ned i den mindste detalje, også blev pålagt, at skræddersy selve arrangementet og deadline for tilmelding, som voksede i antal gæster fra 200 til350 eller flere.

Borgmesteren ville slippe så billigt som muligt, hvilket med hendes handlinger er gået op for offentligheden, og selve bryllupsbudgettet blev med hjælp fra en skatteborger betalt embedsassistance reduceret med 11.995 kr.

Personalet svarede Anna Mee Allerslev tilbage undervejs , at hendes krav krævede mandetimer i forvaltningen, hvilket hun mener er inkluderet i lejen 65.000 kroner, som hun nu skulle have betalt.

Læs hele udredningen på BT

Nu er brugen af borgmesterens brug af sin chauffør også bragt på bane i sagen, som skulle have været brugt privat til brylluppet. Vi følger sagen

👰Borgmester på tynd is

Føljetonen om borgmester Anna Mee Allerslev fortsætter med forstærket styrke.
På Chr.dk tager vi Tyren ved hornene

BT oplyser, at borgmesteren som privatperson har undladt at oplyse SKAT om Øens Murerfirmas udlåning af et gratis festlokale, hvilket hun er pligtig til.

Hun skal ikke stå til regnskab for en god vens tjenester, er hendes kommentar.

Det er vel snart et spørgsmål om hun fortsat kan være kandidat for de Radikale til kommunevalget, sådan som sagerne omkring hendes forståelse af en borgmesters ansvar og forpligtigelser har udviklet sig. En simpel sag om gaver, som alle ved Skat har som fast inventar på selvangivelsen, er åbenbart en regel borgmesteren ikke kender til, en uvidenhed som nu langsomt ruller sig ud for offentligtheden.

Og vi har næppe hørt hele historien.

Læs BT om Skat og Øens Murerfirma, som tilsynedelande har tætte forretningsforbindelser til borgmesteren.

 

👰Historien om 6 fl. vin

De Radikales borgmester Anna Mee Allerslev popper op med en ny uheldig sag i medierne.

På sin 30 års fødselsdag har en leverandør til Københavns Kommune set det formålstjenesteligt at udlåne firmaets festlokaler til hendes private fest.

På Chr.dk tager vi Tyren ved hornene

Mine private venner, og betalingen på 6 flasker vin, har ikke noget med mit arbejde som københavnsk borgmester at gøre, siger hun, men hvem er egentlig den private ven, Øens Murerfirma.

TAP 1 et nyt musiksted på  Raffinaderivej.

Citat : 

De nye koncertomgivelser får beliggenhed ude nær Kløvermarken (på Kløverparken) og kommer til at kunne rumme ca. 5.000 publikummer – et antal der ligger nær Tap1’s forhenværende rummelighed på ca. 6.000.

»Vi vil gerne hermed bekræfte, at Tap1 er på vej mod Amager, nærmere de gamle spritfabrikker. Det er dog ikke korrekt, at Tap1 har købt den 60.000 m2 store grund. Det har derimod Øens Invest, Jan Elving som Tap1 er nået til enighed med i en langsigtet aftale om drift af en af de gamle bygninger på området. Sammen har Tap1 & Øens Invest, Jan Elving gennem længere tid været i dialog med Københavns kommune. På kommunen er der bred opbakning til projektet og det tegner positivt for det fremtidige Tap1«, skriver spillestedet på deres Facebook-side og uddyber med, at de håber at slå dørene op omkring årsskifter.

👍Byen som diffust vækstprojekt er ganske enkelt ikke til politisk diskussion.

Københavns byplanlægning

Altinget den 1. oktober 2017

 

KV17: Københavns byplanlægning bør være til diskussion, ikke et fait accompli

Indlæg på Altinget den 1. oktober af Kasper Lægring
Arkitekt MAA, ph.d.-studerende, KADK 👍

Citat Altinget 4. oktober 2016 : Boligordfører Kaare Dybvad (S) har gjort det klart, at ”det socialdemokratiske ideal altid vil være, at vi skal bygge nyt, og der skal bygges meget, for at gøre alle byer så tilgængelige som muligt for almindelige mennesker”👎

Et synspunkt københavnere aldrig har fået lov at tage stilling til, og som redaktionen her på stedet absolut ikke er enig i.

Politikere i BR holder fest på skatteborgernes regning

EB bringer i dagens avis på nettet en artikel som påviser, at den radikale borgmester Anna Mee Allerslev fejrede sit bryllup med en bryllupsreception stort set gratis på Rådhuset. Det skulle have kostet 65.000 kroner for en enkelt dag, men Rådhuslokalet blev brugt i en hel weekend. Episoden har efterfølgende fået en del omtale på TV2 Lorry.
Se siden bydelens Rendez Vous.
Hjørnet langs kanalen til Brobergsgade synes at have fået en vis succes som café.

Rendyrket stalinisme

Københavns kommune giver dig en hånd til din personlige fallit.

Hjemfaldspligten gælder for 1200 borgere i København, som i god tro havde købt til et sæt gamle regler, som i 2017 over en nat blev ændret. Borgerne blev nu pludselig gældsat med krav om store tilbagebetalingsbeløb, hjemfaldspligten blev halveret, samtidig med kommunen den selvsamme dag – få timer inden de ny reglers ikrafttræden – solgte ud af den almene sektor boligmasse med et stort tab for kommunekassen til følge. Skatteborgerne mistede ved den lejlighed + 200 millioner kroner.

Læs TV2 Lorry.

Hortens afgørelse : Ankestyrelsen anmodes om at efterprøve juridisk vurdering af frikøbsordning

København, et sort hul

Er der styr på den sociale udvikling i København?

Som led i en forbedret helhedsindsats for byens socialt udsatte familier viser et notat, bestilt og stilet til Anna Mee Allerslev, de Radikales Beskæftigelse- og Intergrationsborgmester, at 187 storfamilier i Tingbjerg modtager 82,6 mio. kroner om året af kommunen i tilskud.

I gennemsnit modtager hver familie et tilskud på 443.000 kr., men i praksis modtager 50 ud af de 187 familier mere end 600.000 kr. hver. Hvem betaler disse tilskud. Det gør skatteborgerne i København, hvor kun kun borgere i rigmandsghettoer kan matche denne indtægt………! Kilde TV 2 Lorry.

Borgmesteren synes det er mange penge, men sådan er det vist bare?

Læs avisens blogger om forvaltningen. København sender byens borgere ned i et sort hul.

Københavnermode

Eller er det bare en københavner dille.

Københavns Kommune har langt de fleste kontanthjælpsmodtagere. I aldersgruppen fra 18 år til 64 år er 8 ud af 10 ægtepar borgere på kontanthjælp med ikke vestlig baggrund, og de fleste synes at have gjort opholdet på en midlertidig ydelse til en permanet levevej. De seneste tal er fra 2015.

Berlingske skriver :

Hvis medlemmerne af Borgerrepræsentationen skulle være i tvivl om forholdene, bør de læse en undersøgelse fra oktober 2016, som viser, at København havde »markant« flere borgere end andre kommuner, der har modtaget kontanthjælp i mere end ti år. Intet andet sted i landet er man i nærheden af Københavns niveau.

Borgmester Anna Mee Allerslev udtaler, at vi kigger på det, men det har kommunen gjort i mange år uden der er sket ret meget.

Hvem betaler så prisen for forvaltningens skandaløse indsats? Ja det gør i første række kontanthjælpsmodtagerne selv, mens samfundet påtager sig den økonomisk byrde, hvor et system fastholder borgere i en urealistisk permanent virkelighed.

Hvor mange taler vi om, ja vi taler vel om nogle tusinde personer, som synes at blive flere og flere.

Burka og Nigab på mode

Anna Mee gik imod et forbud, som deler vandene, og hvor der har været polemik omkring de Radikales holdning, som vi ikke kender.

En Burka eller Niqab klædt kvinde står næppe i første række for at få et job…….. Og dog

Kommunale skandaler

Kommunale Skandaler – Nyt hashtag

Den generelle tendens i København er, at Kommunen får flere og flere borgere, og bystyret vælter sig i penge, hører til blandt landets rigeste kommuner, men de fattige borgere bliver fattigere.

TMF måler udviklingen på boligernes størrelse, andelen af lavtlønnede uden for arbejdsmarkedet, ikke uddannede borgere, og borgere af ikke vestlig herkomst. Tallene viser det går den gale vej.  Andelen uden tilknytning til arbejdsmarkedet er steget med 1,6% fra 11,8% i 2011 til 13,4% i 2015. I de særligt udsatte områder er det gået endnu værre. Mellem 2011 og 2015 var stigningen på 3,6%, og mere end hver femte stod uden for arbejdsmarkedet.

Det er også TMF som står for gravearbejderne, og det må siges at være en skandale, at byen de næste 18 – 25 år kan forventes fortsat at være et byggerod. Det har stået på i de sidste 15 år, og det varer mindst lige så længe. En københavner bruger snart et helt liv på byens byggerod.

En anden skandale kan man læse om i disse dage. Borgere som flere gange er erklæret 100% uarbejdsdygtige fastholdes som arbejdsduelige i kontanthjælpssystemet. Den radikale borgmester nægter dem førtidspension, og siger det er regeringens skyld. Redaktionen er bekendt med at P-København slet ikke vil have handicappede ansat, så det går godt i Hovedstaden.

For ikke at tale om den megen blæst der er omkring byens sociale institutioner. Vi samler fremover byens skandaler op under Kommunale Skandaler.