Fordelingen af borgmesterposterne er endnu ikke på plads.
Men vi ved, at førstevælgere til borgmesterposterne, Enhedslisten, Socialdemokratiet og Alternativet alle har valgt, at fravælge det område som de satte fokus på i valgkampen, og hvorfra de har fået deres stemmer, nemlig Integration og Beskæftigelse for byens mest udsatte, som nu skal klares af Venstre, som synes at være de eneste som tager ansvar.
Det er for nemt at vinde et valg på først at kritisere kommunens behandling af de svage borgere, for bagefter at vælge lænestolen, fordi det er sjovere at få succes med at beslutte cykelstier og gøgl, end det er at tage ansvar.
Skal vi dømme ud fra mediernes omtale af problematikken, så føler rigtig mange af partiernes egne vælgere sig også svigtet af dem de har stemt på, så S, EL og Alternativet synes at gå svære tider i møde.
lokalpolitikeren Finn Rudaizky, og forhenværende socialdemokrat, stillede igen op for DF til både kommunalvalget og regionsvalget. Begge steder var han DF’s nummer to på kandidatlisten, og begge steder er han blevet valgt ind. I København med 1.638 personlige stemmer og i Region Hovedstaden med 4.326 personlige stemmer.
Om det holder er op til Valgbarhedsnævnet, efter Rudaizky i februar blev idømt en bøde i Københavns Byret. På Christianshavn fik Finn Rudaizky 74 personlige stemmer.
Frank Jensen sagde god for politikernes gratis bryllupper, men glemte at oplyse om det da sagerne rullede. Hvorfor mon?
Bebyggelsesprocenter
Ørestad Syd er en af de nye bydele, hvor der bygges tættere i bredden, og nu også i højden. Der puttes lige en etage eller to ekstra på – nu man er igang med at bygge. Udsigter ødelægges, og byhusene i City står ikke mange meter fra Royal Arena.
Det betyder ikke, at der skal klumpes flere mennesker sammen i Ørestad, for bebyggelsesprocenten vil generelt ligge på omkring 170, mens den andre steder i Ørestad City, hvor der bygges væsentlig højere, ligger pænt over de 200. Det fremgår af teknik- og miljøforvaltningens lokalplaner, men tæt, det er det.
De nye almene familieboliger er opført efter 95m2 i snit modellen i 3, 4 eller 5 etager og skal efter planen efter størrelse koste mellem 6.000 og 10.000 kroner om måneden. De leveres såvidt vides i en skrabet udgave, en almen + udgave, hvor beboerne skal investere i skabe, køkkener mv.
De cirka 35 m2 store ungdomsboliger forventes at kunne udlejes for 3.500 kr. om mdr. og skal stå klar i 2018. Københavns Kommune har indtil videre afsat kapital (skattekroner) til 4.500 almene boliger, som kan købe grundene af By & Havn billigere end private aktører. Desforuden skal nogle almene lejere betale for andre og billigere almene boliger. Klik på billedet og læs artiklen på Business.dk
👰Et emne som ikke er medtaget i valgkampen.
Overborgmester Frank Jensen har holdt lav profil, mens historierne om politikernes brug af skatteborgernes penge til private fødselsdage, receptioner og bryllupper mv. på Københavns Rådhus har rullet.
👰Ingen smalle steder i BR
I dagens aviser kan man så læse på Lorry, hvorfor. Det er Frank Jensen selv, som i 2012 har sanktioneret de ny regler for byens politikere, og som han selv har benyttet.
Ankestyrelsen skulle have aflagt en redegørelse mandag om denne kritiserede afgørelse, men kommunens jurister har fået udskudt den deadline til den 30. november, altså til efter kommunalvalget i næste uge.
Hjemfaldspligt
Her vanker der til gengæld ingen kære mor. Flere tusinde borgere er taget på sengen af BR’s beslutning over night som ændrer på reglerne om tilbagekøb, og de har bare at betale. Flere kan risikere at skulle gå fra hus og hjem.
Den sammenhængende by
Byens ansigt og fremtid er vist heller ikke medtaget som emne i debatten. I det hele taget er der ikke mange politiske visioner på banen i valgkampen.
Apropos, så bringer Politiken en artikel tirsdag den 14.11 om Refshaleøen, hvor de politiske kandidater kommer til udtryk med deres ønsker om boligbyggeri i fremtiden. Kravet har siden 2005 været familieboliger på 95 m2 i snit, men det har familier ikke råd til. Alle ønsker flere, men mindre boliger, flere ønsker flere almene boliger og boliger i højden.
Carolina Magdalene Maier
Folketingsmedlem for Alternativet. Ordfører for sundhed og livskvalitet; børneliv, skoler og ungdomsuddannelser; singleliv, familieliv og ældreliv samt ligestilling har til gengæld på DR 1 udtalt : Jeg vil ikke lukke friskoler med undervisning i Djihad. Det er ikke mit bord som politiker at skulle bestemme den slags.
Liberal Alliance
Partiet opstiller 9 kandidater, men for at få noget at vide om deres politik må man vist bruge deres hjemmeside. Det er måske en god ide, som gælder for alle de opstillede kandidater og partier.
Valgtemaer
Vi må konstatere, at uden adgang til tv, så er det vanskeligt at blive klog på, hvilke temaer som er til debat i valgkampen. Vi gætter på Bandekonflikt, 1813 og IT problemer sammen med forringelser i sundheds- og sygehussektoren.
Alternativet
De har som et af deres alternativer valgt ikke at sige ret meget om hvad de vil i København, og de håber vel på det kommer af sig selv?
Slut med Pia Allerslev fra Venstre
Med Pia fik vi ikke en ny skole, vi fik vist ikke ret meget, og nu surmuler hun over ikke at være spidskandidat.
Radikale peger på Frank Jensen
Frank Jensen er bare det mest seriøse bud på en overborgmester i København. Vi vil som radikale gerne stå på to ben – både på det grønne, men også på vækst og ansvarlighed i forhold til økonomien. Det handler for os om balance, og her er Frank Jensen det bedste bud, siger Mia Nyegaard til Berlingske.
Nu må man så håbe S får stemmer nok.
Dagens tema i Københan.
Det er ikke de unge eller de gamle. Det afbrænding af kommunens tegninger. Læs på Lorry.
Hvis du ikke ved hvem du skal stemme på, og det er svært, så er Christiania listen måske en mulighed..
Christiania-Listen har bogstavet E til Kommunalvalget
E for EVENTYR
E for ENERGI
E for ENGAGEMENT
Politiken på andejagt, citat :
Cecilia Lonning-Skovgaard (spidskandidat for Venstre), hvorfor betaler du nu for de lokaler?
»Jeg rettede allerede for syv uger siden henvendelse til Borgerrepræsentationens sekretariat og bad dem om at oplyse, hvad jeg skyldte.
»Det har jeg ikke fået oplyst endnu. Jeg har rykket to gange for at få en regning. Når regningen kommer, bliver den betalt. Der er ikke nogen, der hellere vil have denne sag ud af verden end mig.
Hvorfor har du ikke tidligere meldt ud, at du betaler?
»Det jeg siger i dag, sagde jeg også til Berlingske i efterårsferien.
Har sagen fyldt for meget, til at du kunne føre en valgkamp, hvor det kun handlede om politik? Læs interviewet på Politiken.
Vi venter stadig på om Frank Jensen også betaler for hans private fødselsdag arrangement.
Kan man stemme på Rudaizky
I 2005 gjorde den 63-årige Finn Rudaizky for alvor op med partidisciplinen i sit parti igennem 37 år. Et parti, hvor han har været folketingskandidat, kredsformand og medlem af Københavns Borgerrepræsentation. Han kan ikke længere stå inde for sin partifælle Sikandar Malik Siddique, fordi denne har været til et møde i den yderligtgående muslimske organisation Hizb ut-Tahrir. Finn Rudaizky kan heller ikke acceptere, at Siddique har sået tvivl om, hvorvidt Al Qaida stod bag terrorangrebet i USA den 11. september. Desuden er Finn Rudaizky også utilfreds med, at Venstres afhopper Wallait Khan, som Socialdemokratiet har konstitueret sig med, har udtrykt støtte til flere yderligtgående muslimske organisationer. Hvornår begyndte du at overveje at forlade Socialdemokratiet? »Det gjorde jeg under konstitueringsforhandlingerne. Sikandar og Wallait Khan har haft nogle antidemokratiske holdninger, og de har flirtet med antidemokratiske bevægelser, som ligger meget langt fra Socialdemokratiet. Partiet burde have taget et opgør med Sikandar og Wallait Khan. I stedet har gruppen og partiets ledelse været for passive. De har fejet problemerne ind under gulvtæppet. Socialdemokratiet har valgt at prioritere penge og poster højere end disse personers holdninger. Derfor er dette en hilsen til det socialdemokrati, som jeg mener har glemt sine værdier,« siger han.
Plejehjem på husbåde, og studieboliger i containerne med havudsigt.
Nyt plejehjem?
Flydende plejehjem er iflg. De Radikale den sidste udvej til den sidste rejse på Christianshavn. Smuk tænkt. Bydelens ældre borgere, hvor 75% anslås at være, eller bliver demente, skal tilbydes en bolig på en husbåd. Nu har vi ikke forstand på husbåde, men de som ligger i kanalen har sjældent plads til mere end 2 beboere med børn. Måske man kan løse problemet ved at lægge H. V. Ravn til kajs igen, men det forhindrer jo ikke at demente har det med at færdes uden opsyn, og hvem skal sikre de ikke falder i vandet.
Borgmesterløn
TV2 Lorry skriver, at Frank Jensen (S), overborgmester i København modtager 1.578.207 kroner i løn.
Den samlede løn er regnet ud, som summen af lønnen for borgmesterpost + løn fra andre lønnede hverv/poster.
Amager Fælled
Frank Jensen har oplyst der mangler 2 mia. kroner i kassen. En læser fra Amager Øst gør i et debatindlæg opmærksom på, at By & Havn i deres årsopgørelse har ansat værdien af de 260.000 etagemeter på Fælleden til 568 mio. kroner, eller til en fjerdedel af den pris Frank Jensen kræver for området.
Borgmesterbilen, en elektrisk TESLA S model , er iflg. Nyhedsavisen (som vi har lånt billedet af) og FOA fremstillet af underbetalt arbejdskraft, hvilket ingen i kommunen ved noget om.
Sagen kommer kun et par dage efter DR kunne fortælle, hvordan han som overborgmester har brugt borgernes penge på at holde sin private 50 års fødselsdag. Borgmesteren har iflg. Lorry sat en undersøgelse i gang.
Cykelstier eller socialpolitik i København?
Lars Trier Mogensen stillede EL’s spidskandidat spørgsmålet i hans program på 24/7 denne mandag, som fortalte om EL’s politik for udsatte på overførsel. Flere ansatte og flere penge til det hun betegnede som samtalefabrikker (socialrådgiverne, red) var meldingen fra Nina Hedeager Olsen.
Bandeproblemer er fattigdomsproblemer, så det falder tilbage på samfundet, og syge borgere hjælpes sammen med næstehjælpere og partsrepræsentanter, som hjælper syge borgere. En repræsentant ringede ind, og kunne oplyse, at der eksisterer ikke et samarbejde, det er tomme ord, til gengæld glimrede EL ved deres fravær. Lars blev bragt lidt ud af sin selvsikre retorik, og afbrød diskussionen.
Lokalplanforslaget, med mange fotos af projektet, illustrerer områdets fremtid. DSB ejendomme har netop solgt sit eget kontordomicil. Den sidste ledige ejendom.
Nu har den ny radikale anfører, i den aktuelle valgkamp, Mette Annelie Rasmussen udtalt sig om projektet :
»Vi kan se, at det tager for meget af herlighedsværdien på Islands Bryggesiden«. Hun foreslår, at kommunen sender projektet tilbage til Danica (Danske Bank) med besked om at mindske højden, som skygger for Havneparken.
»Vi skal være sikre på, at det nye passer ind, så det ikke får negative effekter for andre dele af byen. Det virker omsonst, hvis vi har investeret i en dejlig havnepark og så samtidig tillader et projekt, som tager den herlighedsværdi. Det er ikke sådan, vi gerne vil lave by«. Kilde Politiken.
Højhusene bliver mellem 60 og 115 meter høje. Lokalplanforslaget fik 203 høringssvar, og 70% var modstandere af projektet. Kun 12% skulle have været for.
Lokalplan forslaget vedtaget. Hvor der før var syv højhuse er der nu 10, og hvor det højeste før var 105 meter, er det højeste nu 115 m. Det eneste der er skrumpet er breden, som nu er mellem 21-22 meter mod 20-27 meter tidligere. EL og Radikale stemte som de eneste imod.
Et harmdirrende misbrug af skatteborgernes penge på Rådhuset er afsløret i kølvandet på Anna Mee Allerslev magtmisbrug.
DR skriver :
Da den socialdemokratiske overborgmester Frank Jensen fyldte 50 tilbage i 2011, blev det fejret og betalt af kommunen. Der var en offentlig reception med 800 deltagere, og det kostede borgerne 84.198 kr. (Blev omtalt på 24/7’s sladdermagasin, Det man taler om, som sikkert kommer ind over problematikken i dag).
Kommunen har siden 2011 også betalt for tre andre borgmestres fødselsdage:
SF’s Sundhedsborgmester Ninna Thomsen holdt 40 års fødselsdag i 2016. En fest til 24.760 kr.
Den tidligere radikale beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslevs 30 års fødselsdag i 2014 til 34.890 kr.
Og Venstres Kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslevs 40 års fødselsdag i 2012 til 70.070 kr.
Københavns borgmestre har brugt mere på sig selv end flere betaler i skat.
Sikke en omgang griseri.
Handlingerne fortjener en rød Tyr
Københavns Kommune har desuden betalt for mindst 11 andre politikeres fødselsdage, jubilæer, afskedsreceptioner og bryllupper blandt siden 2011.
I nogle tilfælde har kommunen kun lagt lokaler til. I andre tilfælde har kommunekassen også betalt for mad, drikke og personale, skriver DR.dk.
Ifølge Roger Buch, kommunalforsker ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, ligger den praksis i randområdet af, hvad kommunalfuldmagten tillader. Det er ikke i borgernes interesse, at betale for borgmestres fødselsdage, men på Rådhuset i København er politikerne blottet for hæmninger.
I Århus og Odense betaler politikerne selv for deres private arrangementer. Hvor svært kan det være.
Tagget griseri adskiller fremover politiske skandaler fra personlig vinding.
Intriger og løgne får de Radikales formand i Hovedstaden, Bo Nissen Knudsen, til at trække sig.
Jeg trækker mig med øjeblikkelig virkning som formand for Hovedstadens Radikale Venstre. Jeg kan ikke længere stå inde for den måde som kommunalvalget i København håndteres på, og eftersom det er en af mine vigtigste opgaver som formand, må jeg forlade posten.
Som de fleste ved, har vores spidskandidat Anna Mee Allerslev været ude i offentligt stormvejr pga. sager om dårlig håndtering af sit bryllup og om uretmæssig modtagelse af gaver fra samarbejdspartnere. For så vidt mener jeg at sagerne er blæst ud af proportion, og at de hører til kategorien af dumheder som vi alle kan begå, og som vi må rette op på efter bedste evne.
Det er til gengæld ikke muligt for mig at stå inde for at vores spidskandidat, midt i stormvejret, har prioriteret at bruge sin tid på interne intriger i partiet og på systematisk og med talløse løgne at underminere partiforeningens demokratiske strukturer og beslutningsgange. Det er dem jeg skal stå som garant for som formand, og det har jeg ikke kunnet. Så det er mig selv der har fejlet, og derfor er det mig der må gå.
Jeg er stadig radikal, og jeg kommer stadig til at stemme radikalt til kommunalvalget. Jeg mener at partiet under den betændte overflade har den rigtige grønne og socialliberale tilgang, både til København og til landspolitikken. Så jeg vil til enhver tid stadig opfordre til at stemme radikalt – men for gudernes skyld til at stemme personligt og at stemme på en kandidat med troværdighed og integritet. Dem har vi heldigvis mange af på den radikale liste.
På Chr.dk tager vi Tyren ved hornene
Og dagen derpå skriver BT, at Øens Murerfirma med hjælp fra Anna Mee Allerslev og borgmesterens embedsmænd fik en privat byggesag, da de skulle istandsætte en bygning på Kløverparken til TAP 1, hastet igennem i TMF på 4 dage. Øen risikerede en konkurs, og brugte en god ven som livline. Det var i kulturens sag, udtaler borgmesteren, men det er jo belejligt at firmaet som tak stiller sine festlokaler gratis til rådighed. Nepotisme mener mange, og borgmesteren er af kollegaer opfordret til at træde tilbage.
Beskæftigelses borgmester Anna Mee Allerslev afviser, at det er embedsmisbrug, når hun anvender ansatte i forvaltningen til at udføre hendes private gøremål.
BT afslører, at en mailkorrespondance på 84 mail i forbindelse med hendes bryllup viser, at personalet på hendes vegne udover at skulle tage stilling til kagegafler, fade, skåle, vaser, servietter, bordplaner, serveringsvogne, eller stort set bryluppets afvikling ned i den mindste detalje, også blev pålagt, at skræddersy selve arrangementet og deadline for tilmelding, som voksede i antal gæster fra 200 til350 eller flere.
Borgmesteren ville slippe så billigt som muligt, hvilket med hendes handlinger er gået op for offentligheden, og selve bryllupsbudgettet blev med hjælp fra en skatteborger betalt embedsassistance reduceret med 11.995 kr.
Personalet svarede Anna Mee Allerslev tilbage undervejs , at hendes krav krævede mandetimer i forvaltningen, hvilket hun mener er inkluderet i lejen 65.000 kroner, som hun nu skulle have betalt.
Føljetonen om borgmester Anna Mee Allerslev fortsætter med forstærket styrke.
På Chr.dk tager vi Tyren ved hornene
BT oplyser, at borgmesteren som privatperson har undladt at oplyse SKAT om Øens Murerfirmas udlåning af et gratis festlokale, hvilket hun er pligtig til.
Hun skal ikke stå til regnskab for en god vens tjenester, er hendes kommentar.
Det er vel snart et spørgsmål om hun fortsat kan være kandidat for de Radikale til kommunevalget, sådan som sagerne omkring hendes forståelse af en borgmesters ansvar og forpligtigelser har udviklet sig. En simpel sag om gaver, som alle ved Skat har som fast inventar på selvangivelsen, er åbenbart en regel borgmesteren ikke kender til, en uvidenhed som nu langsomt ruller sig ud for offentligtheden.
De Radikales borgmester Anna Mee Allerslev popper op med en ny uheldig sag i medierne.
På sin 30 års fødselsdag har en leverandør til Københavns Kommune set det formålstjenesteligt at udlåne firmaets festlokaler til hendes private fest.
På Chr.dk tager vi Tyren ved hornene
Mine private venner, og betalingen på 6 flasker vin, har ikke noget med mit arbejde som københavnsk borgmester at gøre, siger hun, men hvem er egentlig den private ven, Øens Murerfirma.
De nye koncertomgivelser får beliggenhed ude nær Kløvermarken (på Kløverparken) og kommer til at kunne rumme ca. 5.000 publikummer – et antal der ligger nær Tap1’s forhenværende rummelighed på ca. 6.000.
»Vi vil gerne hermed bekræfte, at Tap1 er på vej mod Amager, nærmere de gamle spritfabrikker. Det er dog ikke korrekt, at Tap1 har købt den 60.000 m2 store grund. Det har derimod Øens Invest, Jan Elving som Tap1 er nået til enighed med i en langsigtet aftale om drift af en af de gamle bygninger på området. Sammen har Tap1 & Øens Invest, Jan Elving gennem længere tid været i dialog med Københavns kommune. På kommunen er der bred opbakning til projektet og det tegner positivt for det fremtidige Tap1«, skriver spillestedet på deres Facebook-side og uddyber med, at de håber at slå dørene op omkring årsskifter.
KV17: Københavns byplanlægning bør være til diskussion, ikke et fait accompli
Indlæg på Altinget den 1. oktober af Kasper Lægring Arkitekt MAA, ph.d.-studerende, KADK 👍
Citat Altinget 4. oktober 2016 : Boligordfører Kaare Dybvad (S) har gjort det klart, at ”det socialdemokratiske ideal altid vil være, at vi skal bygge nyt, og der skal bygges meget, for at gøre alle byer så tilgængelige som muligt for almindelige mennesker”👎
Et synspunkt københavnere aldrig har fået lov at tage stilling til, og som redaktionen her på stedet absolut ikke er enig i.